Verstappen positief over competitiever 2021: "Iedereen staat te popelen"

Max Verstappen is positief over 2021, het jaar waarover iedereen bij Red Bull Racing en Honda optimistisch is. Volgens de Nederlandse Formule 1-coureur is er dit jaar redelijk wat vooruitgang geboekt. En die progressie, die het gevolg is van hard werken, moet zich in 2021 uitbetalen.

Verstappen positief over competitiever 2021: "Iedereen staat te popelen"
© Getty Images/Red Bull Contentpool | Max Verstappen tijdens de persconferentie op donderdag in Abu Dhabi | GP van Abu Dhabi 2020

In gesprek met de pers in Abu Dhabi kon Max Verstappen geen direct antwoord geven op wat er dit jaar aan de auto ontbrak. "Dat is moeilijk te zeggen. Maar uiteindelijk zijn we het tweede team geworden en moesten we alleen Mercedes voor ons dulden", aldus Verstappen op donderdag.

Hij is overigens redelijk tevreden is over zijn persoonlijke prestaties. "Ik denk dat ik tevreden kan zijn, omdat ik vooruitgang heb geboekt in vergelijking met vorig jaar", gaat Verstappen verder. "Ik wist in het begin van het seizoen al dat we niet voor de titel konden vechten. Daarom concentreerden we ons op het begrijpen van de auto, en waarom deze niet zo snel was als verwacht werd."

Het artikel gaat verder onder de advertentie

Ondanks dat Mercedes dit jaar opnieuw oppermachtig was, vindt Verstappen dat Red Bull Racing zich goed heeft verweerd. Ook voor volgend jaar verwacht de Nederlander weer met een sterk Mercedes te maken te krijgen. "Niemand weet hoe volgend jaar zal verlopen. Mercedes zal weer sterk voor de dag komen, ook omdat de auto's nauwelijks veranderen, maar we moeten weer tot het uiterste gaan. Dat is ons dit jaar ook gelukt."

"We verwachten [in 2021] natuurlijk competitiever te zijn, ook op het gebied van motoren. We komen nog steeds vermogen te kort en ons chassis was ook niet optimaal [in 2020]. Maar iedereen bij Red Bull Racing en Honda is erg gemotiveerd voor het nieuwe seizoen, iedereen staat te popelen om te winnen - dat is erg bemoedigend", aldus Verstappen.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 GP Abu DhabiF1 GP Abu Dhabi 2020F1 nieuws 2020Formule 1 2020Formule 1 2021Honda Racing F1Max VerstappenRed Bull F1
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.