HongarijeGP Hongarije
VT 1uitslag
VT 2uitslag
VT 3uitslag
QUALIuitslag
RACE 1 aug 15:00

Verstappen: "Pirelli zal wel zeggen dat het door brokstukken komt"

Nadat de linker achterbanden van Lance Stroll en Max Verstappen op het rechte stuk ploften heeft Pirelli het een en ander uit te leggen. De Italiaanse bandenfabrikant kondigt dan ook aan dat er de komende onderzoek zal worden gedaan naar de oorzaak van de incidenten. Verstappen voorspelt de uitkomst van het onderzoek alvast.

Verstappen: "Pirelli zal wel zeggen dat het door brokstukken komt"
© F1.com | Max Verstappen kan het niet geloven dat hij zojuist is uitgevallen met een klapband | Azerbeidzjan 2021

"Om de feiten achter de incidenten met Lance Stroll en Max Verstappen te kunnen begrijpen moeten we vaststellen wat er exact is gebeurd", laat Pirelli-baas Mario Isola weten. "Wat we nu wel weten is dat er een snee is gevonden in de band van Hamilton en dat de rechter achterband op dit circuit meer te verduren heeft dan linksachter. Er waren geen waarschuwingen en zijn geen vibraties gedetecteerd."

"Geen van de andere banden, van vergelijkbare leeftijd of ouder, vertoonde tekenen van overmatige slijtage. We kunnen dus niet uitsluiten dat de schade is veroorzaakt door een externe factor, hoewel deze dingen zouden niet mogen gebeuren en we begrijpen de behoefte aan antwoorden", aldus de Italiaan in het officiële persbericht van Pirelli.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 GP Azerbeidzjan 2021F1 nieuws 2021Formule 1 2021Max VerstappenPirelli
Net binnen
Lees meer racenieuws
Formule 1
Up Next
Hongarije
vrijdag 30 juli
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 31 juli
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 01 augustus
Race
15:00 - 17:00
Meer Hongarije GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.