VT1uitslag
VT2uitslag
VT326 sep - 11:00
QUALI26 sep - 14:00
RACE27 sep - 13:10

Verstappen over Zandvoort: "Echt circuit leuker om op te rijden"

Verstappen over Zandvoort: "Echt circuit leuker om op te rijden"
©Red Bull

De afgelopen maanden houdt autosportminnend Nederland zich steeds meer bezig met een mogelijke Formule 1 Grand Prix van Nederland. Er zijn meerdere locaties genoemd, zoals het TT-Circuit in Assen, een stratencircuit in de steden Amsterdam en Rotterdam. Maar de meeste voorkeur lijkt toch echt wel uit te gaan naar een Formule 1-race op Circuit Zandvoort.

Uit resultaten van een onderzoek, naar de haalbaarheid van een Nederlandse Formule 1 Grand Prix in de duinen van Zandvoort, is gebleken dat het organiseren van een Formule 1-race op Circuit Zandvoort haalbaar is, zo werd vorige week vrijdag duidelijk.

Maar voordat een Formule 1 Grand Prix van Nederland werkelijkheid wordt, moet er nog wel het een en ander gebeuren. Het grootste struikelblok zijn de financiën. Er moet ontzettend veel gebeuren op en rond het circuit in de gemeente Zandvoort en dat kost erg veel geld.

Max Verstappen werd maandagavond in het Ziggo Sport-programma Peptalk gevraagd hoe hij over een Formule 1-race op Circuit Zandvoort dacht.

"Ik denk wel dat het mogelijk is. Het is echter het geheel eromheen waar nog wat aan moet gebeuren. Het circuit zelf zou misschien nog wat meer rechte stukken kunnen gebruiken, maar dat is niet erg extreem. Maar met uitloopstroken, de infrastructuur en het pitgebouw is dat wat lastiger. Ook de wegen naar het circuit toe, die lopen nu nog vast. Dan moet je andere manieren verzinnen. Het allerbelangrijkste is uiteindelijk nog hoeveel er betaald moet gaan worden en hoe het gefinancierd wordt."

Ook al moet er aan het circuit veel gebeuren, er is ook nog een lange weg te gaan wat betreft de infrastructuur rondom het circuit in Zandvoort. De aan- en afvoerwegen zijn zeer beperkt en dat zal dus een behoorlijke uitdaging worden voor de organisatie van een Nederlandse Grand Prix om die uitdaging te tackelen.

Ondanks dat er eerder ook gesproken is over een Formule 1-race door de straten van Amsterdam en Rotterdam geeft Verstappen toch echt wel de voorkeur aan een race op een circuit.

"Stratencircuits hebben we al genoeg. Daar kan je niet inhalen. Ik vind een stratencircuit niet zo uitdagend als Spa of Suzuka. Een echt circuit vind ik veel leuker om op te rijden. Daar kan je in de kwalificatie ook echt gas geven. Op een stratencircuit ben je toch altijd wat voorzichtig", aldus Max Verstappen.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Denk jij dat Honda nu, na de motorproblemen van Max Verstappen, het lek boven heeft?
Volgende F1 Grand Prix
Rusland
vrijdag 25 september 2020
10:00 - 11:30Eerste vrije training
14:00 - 15:30Tweede vrije training
zaterdag 26 september 2020
11:00 - 12:00Derde vrije training
14:00 - 15:00Kwalificatie
zondag 27 september 2020
13:10 - 15:10Race
Meer GP Rusland
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.