Verstappen over wereldtitel: "Volgend jaar moet het zeker kunnen"

Terwijl Helmut Marko de wereldtitel voor Max Verstappen niet wil uitsluiten denkt de Nederlander daar zelf anders over. Verstappen denkt namelijk niet dat hij dit seizoen nog wereldkampioen kan worden.

Verstappen over wereldtitel: "Volgend jaar moet het zeker kunnen"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

"Dit jaar is Mercedes nog te dominant", zegt de 21-jarige Limburger in een interview met het magazine Auto Bild. "Volgend jaar moet het zeker kunnen. Red Bull maakt goede vooruitgang met de motor van Honda. Hoewel je nooit 100 procent zeker bent", zegt Verstappen. "Maar Mercedes weet ook niet of ze volgend jaar weer zo kunnen domineren."

Red Bull's Helmut Marko heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij er alles aan wil doen om Max Verstappen de jongste wereldkampioen ooit te maken. En ook al zou Verstappen in 2019 inderdaad geen wereldkampioen worden, dan kan dat ook nog in 2020.

Momenteel is Sebastian Vettel de jongste kampioen in de geschiedenis van de Formule 1. De Duitser was 23 jaar en 134 dagen toen hij in 2010 zijn eerste van vier wereldtitels veroverde met Red Bull Racing. Verstappen is al wel in het bezit van de eretitel jongste GP-winnaar ooit.

Wil Max Verstappen nog zicht houden op de wereldtitel van 2019, dan moet hij ook aankomend weekend in Hongarije de zege opeisen. Geen makkelijke opgaaf, maar niets is onmogelijk. Vorig jaar moest Verstappen in ronde 6 opgeven met een kapotte Renault-motor.Formule 1 podcast GP Hongarije - Max start vanaf pole, een mooi gevecht met Lewis

Iedereen moet op het puntje van zijn stoel hebben gezeten tijdens de GP van Hongarije. Wat een race!
Klik, beluister en GENIET