VT31 okt - 10:00
QUALI31 okt - 14:00
RACE 1 nov - 13:10

Verstappen over vertrek Honda: "Ik had een soort voorgevoel"

Verstappen over vertrek Honda: "Ik had een soort voorgevoel"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen kreeg tijdens de persconferentie natuurlijk de nodige vragen over het vertrek van Honda als motorleverancier in de Formule 1. Hoe jammer de Nederlander het ook vindt, hij kan er ook wel begrip voor opbrengen dat de Japanse autofabrikant tot dit besluit is gekomen.

"Ik wil zeggen dat ik het erg jammer vindt, maar ik kan het ook wel begrijpen [vanuit hun oogpunt]", zei Max Verstappen tijdens de persconferentie voorgaand aan het GP-weekend op de Nürburgring. "Voorlopig hebben we nog zeven races in dit seizoen en volgend seizoen nog voor de boeg, dus er is nog genoeg om voor te vechten", waarmee de Nederlander op zeges dit jaar en volgend jaar doelt.

Op de vraag of de Nederlander verrast werd door het nieuws reageert hij met: "Ik had al een tijdje zo'n voorgevoel. Ik werd al voor de officiële aankondiging op de hoogte gebracht, maar ik had een voorgevoel over de beslissing van Honda."

"Het voorgevoel kwam nadat ik de deal had getekend. Ze [Honda] hebben zich nooit veel langer vastgelegd, dus je zou zoiets kunnen verwachten. Maar je weet het natuurlijk nooit zeker. Ik bedoel, je tekent een deal, maar wie weet wat er over vijf jaar gebeuren gaat toch? Dus ja, het is wat het is. Om eerlijk te zijn, zoals ik al zei, voelde je het aankomen. Ik bedoel, ik denk dat de hele situatie in de hele wereld absoluut niet helpt", aldus de negenvoudig Grand Prix-winnaar.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Lewis Hamilton heeft voor 2021 nog geen nieuw contract. Wat gaat hij doen?
Volgende F1 Grand Prix
Portugal
vrijdag 23 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 24 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 25 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Portugal
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.