VT1uitslag
VT2uitslag
VT315 aug - 12:00
QUALI15 aug - 15:00
RACE16 aug - 15:10

Verstappen over terugkeer Hülkenberg: "Hij hoort thuis op de grid"

Verstappen over terugkeer Hülkenberg: "Hij hoort thuis op de grid"
© Racing Point

Nico Hülkenberg werd op het laatste moment opgetrommeld door het Formule 1-team van Racing Point, om Sergio Pérez, die besmet bleek te zijn met Covid-19, te vervangen tijdens het Britse raceweekend op Silverstone. Volgens Max Verstappen hoort de Duitser thuis op de grid.

Hülkenberg reed eind 2019 zijn laatste Formule 1-race voor Renault. Deze week was hij onderweg naar een raceproject op de Nürburgring, maar terwijl dat in zijn agenda stond werd hij donderdagavond gebeld door Otmar Szafnauer met de vraag of hij wilde invallen voor Sergio Pérez. Het antwoord liet niet lang op zich wachten. 's Nachts om 02:00 uur paste de Hulk een stoeltje en zes uur later zat hij al in de simulator, om de RP20 procedures onder de knie te krijgen.

Het was meteen duidelijk dat Nico Hülkenberg in het diepe werd gegooid. Terwijl de andere coureurs al drie GP-weekenden achter de rug hebben, moest Hülkenberg begonnen zonder enige voorbereiding. Zijn fysieke conditie is wel op goed niveau, maar de G-krachten die in de Formule 1-auto's vrijkomen daar moest de Hulk nog wel weer even aan wennen. Ook de aanpak tijdens de kwalificatie was nog niet 'je van het'. De 32-jarige coureur uit Emmerik start zondagmiddag vanaf de dertiende startpositie.

Of Hülkenberg thuishoort in de Formule 1? Daar lijken de meeste Formule 1-coureurs het eens te zijn. Tijdens persconferentie na de kwalificatie werd onder andere Max Verstappen gevraagd wat hij vindt van de comeback van Nico Hülkenberg en of hij denkt dat zijn vriend het fysiek moeilijk heeft tijdens zijn terugkeer in F1. "Ik zag al na de eerste training dat zijn nek het zwaar heeft gehad", aldus Verstappen met een grijs op zijn gezicht. "Hij heeft eigenlijk een behoorlijk lange nek, daar hebben we vorig jaar al eens gesproken en dat is niet erg prettig in Formule 1. Daar zei hij niet erg blij mee te zijn."

Silverstone is bij uitstek niet de beste plek om aan je onvoorbereide seizoen te beginnen. Daarover zijn naast Verstappen ook Bottas en Hamilton het eens. "Het is gewoon zwaar als je de eerste keer in een Formule 1-auto stapt, vooral met de snelheden hier [Silverstone] heb je het niet makkelijk. Dan ben je achteraf gaar. Daar valt niet tegenop te trainen, ook al train je iedere dag. Hij heeft het vandaag wel gevoeld", aldus de Nederlander.

"Maar goed, hij is blij om er weer bij te zijn. En hij zou er ook gewoon bij moeten zijn, want ik denk dat hij gewoon een plek op de grid verdiend. Hij hoort hier thuis", sluit Verstappen af. En daarover zijn ook Bottas en Hamilton het eens. "Hij is gewoon een geweldige coureur", aldus Hamilton, terwijl Bottas instemmend knikt.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Spanje
vrijdag 14 augustus 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 15 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 16 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Spanje
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.