Verstappen over mooiste zege 2019: "De auto kwam tot leven"

Volgens sommigen is Max Verstappen klaar om de wereldtitel in 2020 binnen te hengelen en anderen beweren het tegendeel. Veel hangt af van het materiaal wat de Nederlander in 2020 van Red Bull Racing en Honda krijgt, want aan de prestaties van Verstappen zelf ligt het niet.

Verstappen over mooiste zege 2019: "De auto kwam tot leven"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

In Oostenrijk piekte Max Verstappen en ging er na een korte inhaalrace - door een slechte start - met de zege - die Verstappen als zijn mooiste zege bestempeld - vandoor. "In Oostenrijk kwam de RB15 ineens tot leven", zo laat Verstappen vrijdagavond in Parijs tegenover de pers weten. "Gezien alle omstandigheden was Oostenrijk de beste overwinning. Het is een thuisrace voor het team, het was de eerste overwinning voor Honda in het V6-tijdperk en met zoveel Nederlandse fans op de tribune was het nog iets specialer, vergeleken met de andere overwinningen."

"We hadden daarvoor wat lastige races en we waren niet competitief genoeg", gaat Verstappen verder. "Maar in Oostenrijk brachten we wat updates op de auto en die leken veel beter te werken. Daarnaast maakten we de juiste compromissen met de auto voor de race en de auto kwam tijdens de race opeens tot leven. Het was evengoed erg onverwacht. Voor het team was het een motivatieboost en in het bijzonder voor Honda na al hun moeilijke jaren sinds hun terugkeer in de Formule 1. Er zat dus ook wat opluchting in de overwinning."

De zege in Oostenrijk kwam op een cruciaal moment, omdat Red Bull juist die avond een ontmoeting zou hebben met de top van het Japanse automerk, Honda. Of dat het zetje was wat Honda nodig had om uiteindelijk te beslissen om ook na 2020 door te gaan met de Formule 1, we kunnen het alleen maar raden.

Een ding staat vast: Red Bull Racing en Honda gaan in ieder geval door als veelbelovende combinatie in 2020 en 2021.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.