Verstappen over kansen in Oostenrijk: "Er zijn geen garanties"

Verstappen over kansen in Oostenrijk: "Er zijn geen garanties"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Laten we eerlijk zijn, alles en iedereen wil dat het eerste en uitgestelde Formule 1-seizoen 2020 zo snel mogelijk gaat beginnen. Iedereen kijkt meer dan reikhalzend uit naar de eerste Formule 1-actie op de Red Bull Ring in Spielberg, Oostenrijk.

Morgen (vrijdag 3 juli) begint de eerste vrijdagtraining om 11:00 uur Nederlandse tijd en iedereen is er klaar voor. Ook al staan er nog maar acht Formule 1-races op de herziene F1-kalender, iedereen is er tevreden mee: Er is tenminste iets om naar uit te kijken!, is de algemene gedachten.

Voor Max Verstappen begint een meer dan interessant seizoen in de koningsklasse van de autosport. De Red Bull-coureur met een Nederlandse paspoort, maar in België werd geboren, maakt kans om als jongste Formule 1-kampioen de boeken in te gaan. Ook al heeft dat record niet veel betekenis voor Verstappen, toch zal hij het absoluut niet nalaten om Lewis Hamilton van zijn zevende wereldtitel - waarmee hij Michael Schumacher evenaar - af te houden.

Het F1-seizoen 2020 is fors ingekort. Er staan voorlopig nog maar acht races - allemaal in Europa - op de herziene F1-kalender. Of dat iets voor Verstappen uitmaakt? "Wat dat betreft, verandert er niets aan mijn aanpak van het seizoen", aldus Verstappen vanuit Oostenrijk. "Of het nu om acht of vijftien of 22 races, je wil sowieso niet uitvallen. Als je een fout maakt, kan dat grote gevolgen hebben. Je wil zonder al te veel risico te nemen het maximale uit de races halen, zeker als je naar de verkorte kalender kijkt."

Als Verstappen van de wintertests moet uitgaan denkt hij dat Red Bull-Honda er redelijk goed voor staat, zo vlak voor het begin van het seizoen 2020. Maar hij weet ook dat geen enkel team alles laat zien tijdens de wintertests.

"We hebben alleen maar de wintertests in Barcelona gehad. Ik denk wel dat we er goed voor staan. We hebben al nieuwe onderdelen en upgrades aan de Honda power-unit meegenomen, wat een goede start is", aldus Verstappen. "Dat zijn dingen die al gepland waren, maar na die onderbreking van vier maanden is het goed om die mee te kunnen brengen. Ik kijk ernaar uit om erachter te komen waar we staan."

Na de afgelopen twee jaar te hebben gezegevierd op de Red Bull Ring, ziet Max zichzelf voor komende zondag niet direct als favoriet. De Red Bull Racing-coureur vertelt: "Wat er hier de laatste jaren is gebeurd, is geweldig. Echter wil dat niet zeggen dat ik hierheen kom met de gedachte wel even te zullen winnen. Elk jaar is anders, er zijn geen garanties."

De eerste vrije training voor de Oostenrijkse GP begint morgen (vrijdag 3 juli) om 11:00 uur Nederlandse tijd.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.