Verstappen over de buitenbaan in Bahrein: "Ik vind het helemaal niks"

Het is een understatement om te stellen dat Max Verstappen geen fan is van de buitenbaan in Bahrein. Het circuit is volgens de Red Bull-coureur niet geschikt als racecircuit voor de Formule 1. "Ik vind het helemaal nergens op slaan", aldus de Nederlander in gesprek met Ziggo Sport's Olav Mol.

Verstappen over de buitenbaan in Bahrein: "Ik vind het helemaal niks"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

De set-up verschilt nauwelijks als die vergeleken wordt met de set-up van het 'normale' circuit van Bahrain International Circuit, waar afgelopen weekend gereden werd. "We veranderen kleine dingetjes zoals de vleugelstanden en daarom moet je ook de rijhoogte aanpassen", zegt Verstappen tegen Olav Mol, die vroeg of de rijhoogte aangepast moest worden voor de buitenbaan. "Omdat we hier met minder downforce rijden moet je ook de rijhoogte iets aanpassen."

Of het fysiek zwaarder is om op de buitenbaan te rijden, in vergelijking met de 'binnenbaan' van vorige week? Op die vraag is Verstappen stellig. "Het stelt niets voor", zegt de Nederlander. "Nee, het stelt helemaal niks voor." - Dus het is geen leuk circuit, vraagt Mol? "Ik vind het helemaal niks. Voor mij is dit geen racecircuit, zo kort en die bochten die er in zitten, het slaat helemaal nergens op", stelt Verstappen, die ook opmerkt dat het gewoon gevaarlijk is. "Je zit meer met je engineer te communiceren van 'of er komt weer hier een auto en daar een auto, gat hier en gat daar' en dan de blinde bochten, het allemaal erg gevaarlijk en waarom?"

Lees hieronder verder

"Het lijkt er meer op dat ze [Formule 1] er een entertainmentshow van willen maken, gewoon om het wat spannender te maken en dat lukt ze toch niet, want de snelste auto rijdt toch voorop", aldus Verstappen.

George is natuurlijk geen pannenkoek, aldus Verstappen

Ondanks dat Lewis Hamilton ziek is en hij vervangen wordt door Williams-coureur George Russell, stond de auto die de Britse wereldkampioen normaal gesproken bestuurt weer bovenaan de tijdenlijst. "Dat was ook wel te verwachten. George [Russell] is natuurlijk geen pannenkoek. En dan zie je als hij in die auto stapt, dan voelt dat meteen heel goed aan en hij laat meteen zien dat die auto [Mercedes W11] ook gewoon snel gaat."

De derde en laatste vrije training begint zaterdagmiddag om 15:00 uur Nederlandse tijd. De kwalificatie begint om 18:00 uur. Zondagavond begint de race om 18:10 uur.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Bahrain International CircuitF1 GP SakhirF1 GP Sakhir 2020F1 nieuws 2020Formule 1 2020Max VerstappenOlav MolRed Bull F1Ziggo Sport
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.