Verstappen over crash Grosjean: "Enorme klapper waarvan je hoopt dat het nooit gebeurt"

De Grand Prix van Bahrein werd overschaduwd door de verschrikkelijke crash van Haas coureur Romain Grosjean. De Fransman is er achteraf vanaf gekomen met ‘slechts’ brandwonden aan zijn handen en dat mag je best een wonder noemen. Iedereen beseft hoeveel geluk de Fransman had en tegelijkertijd hoe veilig de hedendaagse Formule 1-auto’s gelukkig zijn. De halo waar eerst zo tegen geprotesteerd werd, wordt nu alom geprezen.

Verstappen over crash Grosjean: "Enorme klapper waarvan je hoopt dat het nooit gebeurt"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Na het tumultueuze begin en een code rood van zo’n anderhalf uur, werd er alsnog geracet op het Bahrain International Circuit in Sakhir. Wereldkampioen Lewis Hamilton won zonder enige bedreiging van achter hem, terwijl Max Verstappen op zijn beurt een solide race rijd naar een tweede plek. Via een FaceTime-gesprek in het programma Peptalk, dat elke maandagavond om 19.50 uur te zien is op Ziggo Sport blikt de Red Bull-coureur terug op de race.

"De crash van Grosjean was heftig", aldus de Nederlander, die tijdens de code rood nog contact zocht met het thuisfront. "Ik heb nog met mijn vader en zusje gefacetimed en wat geappt."

Het artikel gaat verder onder de advertentie

Max vertelde ook hoe hij het zelf beleefde: "Toen de rode vlag gezwaaid werd en wij nog onderweg waren richting de pitstraat, zagen we de vlammen. Dat was het ergste moment. Op dat moment wist ik niet wat er gebeurd was en of hij al uit de auto was. Toen we eenmaal in de pitstraat waren, hadden we op beeld gezien dat Grosjean uit de auto gesprongen was. Dan weet je dat het gelukkig relatief oké is."

De Formule 1 blijft een sport die risico’s met zich meebrengt. Verstappen: "Crashes komen voor en dat is natuurlijk niet fijn. Dit was een enorme klapper, waarvan je hoopt dat het nooit gebeurt. Gevaar zit wat dat betreft in een klein hoekje. We moeten binnen een bepaald aantal seconden uit onze auto kunnen komen en ook het stuur weer terug kunnen plaatsen." Dat laatste is nodig zodat de marshalls de auto indien nodig weg kunnen duwen.

Komend weekend wordt er nogmaals in Bahrein geracet, met een aanpassing in de lay-out van het circuit. De ultrasnelle ‘outer circuit’ van slechts 3,5 km zal worden gebruikt. Toen aan Max werd gevraagd wat we kunnen verwachten van dit circuit, was het antwoord simpel: "Weinig. We hebben niet genoeg topsnelheid, dus dan houdt het op. Het gaat lastig worden voor ons."

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Crash Romain GrosjeanF1 GP Bahrein 2020F1 GP SakhirF1 GP Sakhir 2020Max Verstappen
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.