Verstappen: "Opvolger Vettel heeft geen Italiaans klinkende naam"

Na de bekendmaking van de scheiding tussen Sebastian Vettel en Ferrari wordt er flink gespeculeerd wie de viervoudig wereldkampioen bij de formatie uit Maranello gaat opvolgen. Een ding staat vast: Het wordt niet Max Verstappen.

Verstappen: "Opvolger Vettel heeft geen Italiaans klinkende naam"
© Getty Images/Red Bull Racing

Los van het feit dat Ferrari vorig jaar de deur voor Max Verstappen dicht smeet, de Nederlander voelt er zelf ook niets voor om Ferrari zijn diensten aan te bieden. Verstappen is meer dan gelukkig met Red Bull Racing en hij is niet van plan de samenwerking met de Oostenrijkse renstal op te geven.

In gesprek met David Coulthard reageerde Verstappen dinsdagavond op het nieuws over de breuk tussen Vettel en Ferrari. "Ik zag hier en daar wat vragen of ik naar Ferrari ga", zei Verstappen. "Ik ben het zeker niet dat kan ik je alvast vertellen. Ik ben bij Red Bull en het is wat het is."

Het artikel gaat verder onder de advertentie

"Ik denk dat we snel zullen horen wie het wel gaat worden", gaat Verstappen verder, die zeker weet dat het geen naam zal worden die Italiaans klinkt. "Ferrari is een geweldig team en ik weet zeker dat ze de juiste beslissing zullen nemen."

Met deze uitspraak maakt de Nederlander duidelijk dat hij niet denkt dat Ricciardo naar Ferrari verhuisd. "We zullen het snel weten. Uiteindelijk is het maar een gok. We zullen moeten afwachten", besluit Verstappen.

De naam van Carlos Sainz wordt de laatste tijd en vooral in de afgelopen 24 uur steeds vaker in verband gebracht met het felbegeerde Ferrari-stoeltje naast Charles Leclerc.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Carlos Sainz jr.Daniel RicciardoFerrari F1Formule 1 2020Formule 1 2021Max VerstappenSilly Season
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.