Verstappen optimistisch: "Normaal zijn we best goed in de race"

Verstappen optimistisch: "Normaal zijn we best goed in de race"
© Pirelli

Max Verstappen start zondag in zijn 100e Formule 1-race vanaf de derde startplek. Nooit eerder stond de Nederlander er zo goed bij na de kwalificatie in Austin. En daar is hij zeer tevreden over.

Alleen in 2016 wist Max Verstappen zich in de voorste regionen te kwalificeren voor de Grand Prix van de Verenigde Staten. Toen stond de Red Bull-rijder, vlak voordat de lichten uit gingen, op de vierde startplek, achter Daniel Ricciardo. Verstappen zou later in de race uitvallen met een kapotte versnellingsbak.

"Om op deze baan zo competitief te zijn, is een goed resultaat voor ons", begint Verstappen. "Het is tot nu toe een goed weekend. We zaten er uiteindelijk dicht bij en natuurlijk wil je liever die 67 duizendsten in jouw voordeel hebben, maar het is zo. De baan veranderde een beetje in Q3 en dat was niet in mijn voordeel op de een of andere manier. De achterkant brak iets teveel uit. In de eerste sector waar ik het verschil moest maken, lukte dat niet echt. Dat is natuurlijk jammer, maar in de afgelopen twee Grands Prix, verliep de kwalificatie wel heel goed voor ons. Dit laat zien dat de auto goed werkt."

Voor de race op zondag ziet Verstappen voldoende kansen om het GP-weekend in Austin positief af te sluiten. "Normaal gesproken zijn we best goed in de race. Vergeleken met vorig jaar zijn we dit keer stukken beter in de kwalificatie. Dit is hoopvol voor zondag, dus laten we zien wat er gaat gebeuren."

De race voor de Grand Prix van de Verenigde Staten begint zondagavond om 20:10 uur Nederlandse tijd.

Uitslag Quali GP Verenigde Staten

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.