Verstappen optimistisch: "Normaal zijn we best goed in de race"

Max Verstappen start zondag in zijn 100e Formule 1-race vanaf de derde startplek. Nooit eerder stond de Nederlander er zo goed bij na de kwalificatie in Austin. En daar is hij zeer tevreden over.

Verstappen optimistisch: "Normaal zijn we best goed in de race"
© Pirelli

Alleen in 2016 wist Max Verstappen zich in de voorste regionen te kwalificeren voor de Grand Prix van de Verenigde Staten. Toen stond de Red Bull-rijder, vlak voordat de lichten uit gingen, op de vierde startplek, achter Daniel Ricciardo. Verstappen zou later in de race uitvallen met een kapotte versnellingsbak.

"Om op deze baan zo competitief te zijn, is een goed resultaat voor ons", begint Verstappen. "Het is tot nu toe een goed weekend. We zaten er uiteindelijk dicht bij en natuurlijk wil je liever die 67 duizendsten in jouw voordeel hebben, maar het is zo. De baan veranderde een beetje in Q3 en dat was niet in mijn voordeel op de een of andere manier. De achterkant brak iets teveel uit. In de eerste sector waar ik het verschil moest maken, lukte dat niet echt. Dat is natuurlijk jammer, maar in de afgelopen twee Grands Prix, verliep de kwalificatie wel heel goed voor ons. Dit laat zien dat de auto goed werkt."

Voor de race op zondag ziet Verstappen voldoende kansen om het GP-weekend in Austin positief af te sluiten. "Normaal gesproken zijn we best goed in de race. Vergeleken met vorig jaar zijn we dit keer stukken beter in de kwalificatie. Dit is hoopvol voor zondag, dus laten we zien wat er gaat gebeuren."

De race voor de Grand Prix van de Verenigde Staten begint zondagavond om 20:10 uur Nederlandse tijd.

Uitslag Quali GP Verenigde StatenFormule 1 podcast

GP Verenigde Staten - Lewis Hamilton moest nog even wachten maar afgelopen weekend was het dan zover. In week 44, tevens het startnummer van Lewis Hamilton, pakte hij zijn zesde wereldtitel.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Brazilië
vrijdag 15 november 2019
15:00 - 16:30Eerste vrije training
19:00 - 20:30Tweede vrije training
zaterdag 16 november 2019
16:00 - 17:00Derde vrije training
19:00 - 20:00Kwalificatie
zondag 17 november 2019
18:10 - 20:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.