Gaat het dit jaar gebeuren?

Verstappen oppermachtig in laatste F1-training Bahrein

Max Verstappen heeft ook de laatste vrije training in Bahrein op zijn naam gezet. De Red Bull-coureur reed enige in een rondetijd in de 1-minuut-30 en gaf Lewis Hamilton met ruim zeven-tiende het nakijken. Pierre Gasly sloot VT3 af als derde, op ruim een seconde van Verstappen.

Verstappen oppermachtig in laatste F1-training Bahrein
© Getty Images/Red Bull Contentpool | Max Verstappen VT3 Bahrein 2021.

Het was bloedheet in Bahrein, nog warmer dan vrijdag. De temperatuur van de lucht was 38 graden en de baan kwam tot maar liefst 48 graden Celsius. Dat was dan ook de reden dat de meeste coureurs zo lang mogelijk in de pits bleven staan. Het had geen zin om de baan op te gaan, omdat de omstandigheden totaal niet overeenkwamen met de kwalificatie, die deels onder kunstlicht wordt verreden.

Uiteindelijk kwam er dan toch actie, maar dat liet lang op zich wachten. Met nog 50 minuten op de klok rolde de eerste coureur richting het asfalt in Bahrein. Het was Valtteri Bottas en het leek er lang op dat hij de enige was die een ronde ging rijden in de woestijnhitte. De Fin wat rondjes, maar reed geen serieuze rondetijden. Op datzelfde moment begonnen andere zich zelf in gereedheid te brengen om de baan op te gaan. Er stonden toen nog 45 minuten op de klok.

Charles Leclerc had geen grip. Dat werd duidelijk toen hij in bocht 2 in de rondte ging, en over de boardradio zei: "Er is bijna geen grip." Op datzelfde moment kwam ook Max Verstappen de baan op. Er stonden toen nog 39 minuten op de klok. En terwijl de Mercedessen op de softs reden, reed Verstappen - net als zijn teamgenoot - op de harde banden (C2). Hij was bij zijn eerste poging op de harde banden meteen de snelste op de baan en liet Hamilton achter op ruim drie-tienden.

Valtteri Bottas zag voor de tweede keer in deze sessie een snelle rondetijd weggenomen worden, omdat hij in bocht 4 met alle wielen de track-limits overschreed. Pierre Gasly kwam ook tot een goede tijd, en dat terwijl hij op de soft banden reed. P2 voor de Franse AlphaTauri-coureur. Max Verstappen moest zijn tweede snelle ronde afbreken, omdat Nikita Mazepin spinde en een gele vlag veroorzaakte. Verstappen had op dat moment een paarse sector-tijd laten noteren. Hij keerde meteen terug naar de pits en liet het daarbij, op dat moment.

Pierre Gasly verbeterde nog eens zijn beste ronde en reed een 1:32.321. Hij snoepte zo P1 voor Verstappen weg, terwijl hij nog steeds op de soft banden reed. Het gat wat Gasly met Verstappen had - die zijn ronde op de harde banden had gereden - was 0,296 seconde. Op dat moment meldt Sebastian Vettel dat er iets van zijn auto af was gewaaid en hem op zijn vizier raakte. De Duitser keerde, terwijl hij een P19 achter zijn naam had staan, terug naar de pits.

Lewis Hamilton klom van P3 naar P1, nadat hij nieuwe soft banden in gebruik had genomen. Ook teamgenoot Bottas profiteerde van het zachte rubber en pakte P2, alhoewel de Fin maar liefst een halve seconde moest prijsgeven op zijn teamgenoot. Verstappen was intussen teruggezakt naar de zesde plek op de tijdenlijst.

Er stonden nog 12 minuten op de klok toen Verstappen het voorbeeld van Sergio Perez volgde en weer terugkeerde op het asfalt en dit keer reed ook hij op nieuwe soft banden van Pirelli. Perez liet een P3 en een paarse derde sector noteren. Wat ging Verstappen doen, terwijl Gasly zich ook weer verbeterde. Verstappen ging als een kogel zo snel, en liet meteen een paarse tijd noteren in sector 1 en sector 2 en sector 3 een rondetijd van 1:30.577 en liet Hamilton op ruim zeven-tiende achter zich. Gasly had bezit genomen van P3, achter Lewis Hamilton.

Sergio Perez moest in deze laatste training genoegen nemen met de vijfde plek, vlak achter Valtteri Bottas. Carlos Sainz werd zesde en Kimi Raikkonen kon zelfs tot een zevende plek op de tijdenlijst komen.

Straks om 16:00 uur, als het een stuk koeler zal zijn, begint de kwalificatie en dan zullen we zien waar iedereen staat, in ieder geval in dit weekend in Bahrein.

Check hier de volledige uitslag van de derde vrije training voor de GP van Bahrein 2021.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1AlphaTauriF1 GP Bahrein 2021F1 nieuws 2021Formule 1 2021Lewis HamiltonMax VerstappenMercedes F1Pierre GaslyRed Bull F1
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 17 april
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.