VT31 okt - 10:00
QUALI31 okt - 14:00
RACE 1 nov - 13:10

Verstappen op P3: "Ik had er toch iets meer van verwacht"

Verstappen op P3: "Ik had er toch iets meer van verwacht"
© Getty Images/Red Bull Contentpool | Max Verstappen tijdens de derde vrije training voor de Eifel GP 2020

Voor enkele momenten leek het erop dat Max Verstappen vandaag zijn derde poleposition ging scoren. Tijdens de eerste run in Q3 pakte de Red Bull-coureur de provisional pole, maar door gebrek aan grip verloor hij het voordeel in sector drie en moest zijn tijdelijke pole weer opgeven.

Alles bij elkaar genomen is Verstappen toch tevreden. "Het is een interessante dag geworden, zeker als je bedenkt dat we vrijdag niet konden rijden", legt Verstappen uit. "Het was best een goede kwalificatie, alleen had ik wat last van onderstuur in Q3. Met deze lage temperaturen krijg je al snel dat je banden het begeven en dat heeft me wel wat tijd gekost."

Verstappen heeft dan wel geen derde poleposition gescoord, wel is het gat naar Mercedes kleiner geworden. En dat is positief, vindt ook Verstappen. "We zijn wat dichterbij Mercedes gekomen en dat is ook wat waard en positief. Iets teleurgesteld ben ik wel, want ik had er iets meer van verwacht. Maar we kunnen in het algemeen terugkijken op een positieve dag."

Vandaag was het al koud, maar morgen wordt het nog minder warm. Dan bereikt het kwik slechts 8 graden Celsius, iets wat Verstappen wel kan waarderen. "Een en ander maakt het interessant om te zien hoe de banden zich dan gedragen. Ik kijk erg uit naar de race", sluit Verstappen af.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Lewis Hamilton heeft voor 2021 nog geen nieuw contract. Wat gaat hij doen?
Volgende F1 Grand Prix
Portugal
vrijdag 23 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 24 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 25 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Portugal
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.