VT1 9 okt - 11:00
VT2 9 okt - 15:00
VT310 okt - 12:00
QUALI10 okt - 15:00
RACE11 okt - 15:10

Verstappen ontevreden na Italiaanse vrijdagsessies: "Geen geweldige dag"

Verstappen ontevreden na Italiaanse vrijdagsessies: "Geen geweldige dag"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen maakte geen goed begin van het Italiaanse GP-weekend mee. De Nederlander spinde en crashte vervolgens in de eerste training. Desondanks kon hij nog als vijfde eindigen, maar ook in de tweede training moest Verstappen vier man voor zich dulden.

De Red Bull-Honda RB16 was vandaag in Monza niet zoals Max Verstappen hem graag heeft. De Red Bull-coureur is dan ook alles behalve tevreden over het verloop van de eerste en tweede vrije training. "Het was geen geweldige dag. We worstelen met de balans en de grip van de auto. We hebben dus nog het nodige werk te verzetten", aldus Verstappen na de tweede training.

"Je probeert de limiet te vinden en soms kies je er dan voor om bij een bocht wijd te gaan. In een training maakt dat niet zoveel uit", weet Verstappen. Vooruitblikkend op zaterdag, laat de Nederlander tot besluit weten: "We moeten grip zien te vinden en als we de juiste balans in de auto hebben, zal de bandenslijtage ook in orde zijn. Daar gaan we nu aan werken."

Na de derde training liggen de motorinstellingen vast en moeten de coureurs het met die instellingen doen in de kwalificatie, maar ook in de race op zondag. Laten we hopen dat Red Bull en Max Verstappen er vanavond en morgen achter komen wat er aan de afstelling van de RB16 scheelt en dat ze dat kunnen oplossen.

De derde vrije training begint zaterdagmiddag om 12:00 uur Nederlandse tijd. De kwalificatie volgt later die middag om 15:00 uur.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Vind jij dat F2-coureur Mick Schumacher klaar is voor de Formule 1?
Volgende F1 Grand Prix
Eifel (Duitsland)
vrijdag 09 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 10 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 11 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Eifel (Duitsland)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.