Verstappen of Hamilton de beste? Villeneuve: "Niet te vergelijken"

Max Verstappen en vijfvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton worden veelvuldig met elkaar vergeleken. Iedereen heeft er een mening over, maar voormalige Formule 1-coureur Jacques Villeneuve kan geen antwoord te geven op dit vraagstuk.

Verstappen of Hamilton de beste? Villeneuve: "Niet te vergelijken"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Wanneer Villeneuve gevraagd wordt wie de betere coureur is, Verstappen of Hamilton, antwoordt hij: "Oh, begin nu niet met dit soort vragen", aldus de Canadees tegenover Motorsport-Magazin. "Dat is een van de domste vragen die iemand kan stellen. Wie is de beste, wie is de beste? Het hangt van de situatie en meerdere factoren af."

"Als je naar Lewis kijkt, hij was goed in elke auto en elk team. Dat is vaak een positief gegeven", gaat Villeneuve verder. "Bij Max weten we niet hoe hij het bij een ander team zou doen, of hij bij een ander team en een andere omgeving nog steeds snel zou zijn. En hij heeft nog geen titel op zak. Dus even pas op de plaats. Het potentieel is er, maar je kunt die twee coureurs niet met elkaar vergelijken."

Max Verstappen start zondagmiddag om 15:10 uur vanaf poleposition en wanneer hij de race uitrijdt heeft de Nederlander er twaalf maanden opzitten waarin hij niet een keer meer is uitgevallen. Laten we hopen dat Verstappen zijn pole kan verzilveren met een overwinning, de derde van dit GP-seizoen.Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Mexico
vrijdag 25 oktober 2019
17:00 - 18:30Eerste vrije training
21:00 - 22:30Tweede vrije training
zaterdag 26 oktober 2019
17:00 - 18:00Derde vrije training
20:00 - 21:00Kwalificatie
zondag 27 oktober 2019
20:10 - 22:10Race