VT1uitslag
VT2uitslag
VT3AFGELAST
QUALIuitslag
RACE12 jul - 15:10

Verstappen of Hamilton de beste? Villeneuve: "Niet te vergelijken"

Verstappen of Hamilton de beste? Villeneuve: "Niet te vergelijken"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen en vijfvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton worden veelvuldig met elkaar vergeleken. Iedereen heeft er een mening over, maar voormalige Formule 1-coureur Jacques Villeneuve kan geen antwoord te geven op dit vraagstuk.

Wanneer Villeneuve gevraagd wordt wie de betere coureur is, Verstappen of Hamilton, antwoordt hij: "Oh, begin nu niet met dit soort vragen", aldus de Canadees tegenover Motorsport-Magazin. "Dat is een van de domste vragen die iemand kan stellen. Wie is de beste, wie is de beste? Het hangt van de situatie en meerdere factoren af."

"Als je naar Lewis kijkt, hij was goed in elke auto en elk team. Dat is vaak een positief gegeven", gaat Villeneuve verder. "Bij Max weten we niet hoe hij het bij een ander team zou doen, of hij bij een ander team en een andere omgeving nog steeds snel zou zijn. En hij heeft nog geen titel op zak. Dus even pas op de plaats. Het potentieel is er, maar je kunt die twee coureurs niet met elkaar vergelijken."

Max Verstappen start zondagmiddag om 15:10 uur vanaf poleposition en wanneer hij de race uitrijdt heeft de Nederlander er twaalf maanden opzitten waarin hij niet een keer meer is uitgevallen. Laten we hopen dat Verstappen zijn pole kan verzilveren met een overwinning, de derde van dit GP-seizoen.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.