VT1 4 dec - 14:30
VT2 4 dec - 18:30
VT3 5 dec - 15:00
QUALI 5 dec - 18:00
RACE 6 dec - 18:10

Verstappen nieuwsgierig: "Om te zien of we echt zijn ingelopen"

Verstappen nieuwsgierig: "Om te zien of we echt zijn ingelopen"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen kwam zaterdag erg dicht bij aan de Mercedessen. Er is nog steeds een verschil, maar het was gisteren tijdens de kwalificatie kleiner dan eerder dit jaar het geval is geweest. Ondanks dat gegeven houdt de Nederlander nog een slag om de arm.

Zowel op het circuit in Toscane als zaterdag in het Portugese Portimão zat Max Verstappen er dicht op bij Lewis Hamilton en Valtteri Bottas. Dat gold voor bijna alle sessies. Een en ander zou te danken zijn aan de updates die Red Bull de laatste tijd meebracht naar de circuits. Maar Max Verstappen wil het zeker weten dat het gat echt kleiner is geworden en dat het kleinere verschil niet komt doordat er gereden wordt op voor alle teams onbekende circuits.

"Om te zien of we echt zijn ingelopen op Mercedes, zouden we eigenlijk op een baan moeten rijden waar we al jaren komen. Nu is het door de harde banden [de hardste bandenreeks van Pirelli die in Portugal gebruikt wordt] en het gripniveau moeilijk in te schatten", legt Verstappen uit aan De Telegraaf.

Vooruitblikkend op de race van zondagmiddag zegt de Nederlander: "Ik hoop dat ik een voordeel heb omdat ik op de zachtere band start. Het wordt heel listig in de eerste ronde en de medium banden - waar Mercedes op start - komen nog moeilijker op temperatuur. Laten we het richting de race maar een beetje spannend maken. Dat is wel zo aardig", aldus de Red Bull-coureur.

De soft of medium band, het zal waarschijnlijk niet zoveel uitmaken. Er is voor vanmiddag een beetje regen voorspeld, niet veel dus, maar genoeg om het asfalt spekglad te maken. Door de olieresten van het kortgeleden nieuw gelegde asfalt kan het circuit in een ijsbaan veranderen als het inderdaad gaat regenen.

Verstappen krijgt overigens over ongeveer 32 dagen antwoord op zijn vraag. Want dan keert de Formule 1, na Emilia-Romagna (Italië) en Turkije, terug op bekend terrein voor de Grand Prix van Bahrein, die in het weekend van 27 tot en met 29 november wordt gehouden.
0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Albon erin of eruit: Wie zit er in 2021 naast Verstappen in een RB16b of RB17?
Volgende F1 Grand Prix
Sakhir
vrijdag 04 december 2020
14:30 - 16:00Eerste vrije training
18:30 - 20:00Tweede vrije training
zaterdag 05 december 2020
15:00 - 16:00Derde vrije training
18:00 - 19:00Kwalificatie
zondag 06 december 2020
18:10 - 20:10Race
Meer GP Sakhir
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste F1-nieuws en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Dat Max Verstappen in 2020 geen wereldkampioen wordt is inmiddels wel duidelijk. Maar de Nederlander is de enige die het de Mercedes-coureurs moeilijk kan maken. Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.