Verstappen neemt positieven mee uit Bahrein: "We kunnen het gevecht aan"

Max Verstappen gaf in de slotfase van de race in Bahrein P1 terug aan zijn rivaal Lewis Hamilton, omdat hij in bocht 4 met vier wielen over de tracklimits ging. Maar alles bij elkaar genomen neemt de Nederlander positieven mee uit de F1-seizoensopener in Bahrein.

Verstappen neemt positieven mee uit Bahrein: "We kunnen het gevecht aan"
© Getty Images/Red Bull Contentpool | Max Verstappen wordt tweede in Bahrein 2021.

De eerste F1-race van het seizoen was vanaf het startsignaal tot aan de finishvlag bloedspannend. Het allermooiste was dat we in 2021 waarschijnlijk een zenuwslopend seizoen tegemoet gaan. En dat is goed nieuws.

In een gevecht om de koppositie wist Verstappen, na het verliezen van zijn P1, in de slotfase van de race het gat met Hamilton uiteindelijk weer redelijk snel dicht te rijden. Twee ronden voor het einde kreeg de Nederlander zijn rivaal in het DRS-vizier en dook hij vlak voor bocht 4 naast en was hij voorbij aan Hamilton. Omdat hij bij het uitkomen in bocht 4, terwijl Hamilton nog naast hem reed, met vier wielen over de tracklimits ging, moet Verstappen de positie teruggeven. En een tweede kans kreeg Verstappen niet meer.

Het was allemaal een klein beetje jammer, maar het was niet anders. Na de race verklaarde Max Verstappen dat hij blij is het gevecht met Mercedes aan te kunnen gaan. "Het is natuurlijk jammer, maar je moet ook het positieve eruit halen. We kunnen het gevecht met Mercedes aan gaan en het is dus goed om het jaar zo te starten", aldus Verstappen.

In het begin van de race merkte Verstappen op dat de auto aan de achterkant anders voelde, dan wat hij gewend was. Het bleek om het differentieel te gaan. Verstappen legt uit: "Als ik op het gas ging, slipte één wiel wat meer dan de andere. Het ging iets beter nadat we wat aan hadden gepast, maar ik denk niet dat we het helemaal op hebben kunnen lossen tijdens de race in de langzame bochten. Het is natuurlijk niet wal je wil, dus daar moeten we naar gaan kijken. Uiteindelijk hebben we de race gewoon kunnen finishen en hebben we goede punten gescoord."

Desondanks dit euvel lukte het hem toch om bij Hamilton het vuur aan de schenen te leggen. En ondanks dat de strategie van Red Bull niet uitpakte zoals ze gehoopt hadden, wist hij toch weer in de slotfase naar Hamilton te rijden. "Je kunt hier lastig inhalen en dat is wel gebleken."

"Normaal gesproken moet je altijd ervoor zorgen je positie op de baan te behouden, maar wij konden alleen maar deze strategie uitvoeren en bij Mercedes hadden ze meer keuze. We moeten dus bekijken hoe we het de volgende keer beter kunnen indelen qua banden", aldus Verstappen op zijn eigen website.

Wat betreft het teruggeven van de eerste positie in de race zegt Verstappen, ondanks de positieven, toch ietwat teleurgesteld te zijn. "Ik word liever eerste met daarna een penalty, dan op deze manier tweede worden. Zo denk ik erover en daar hoeft niet iedereen het mee eens te zijn."

"Maar, het is uiteindelijk pas de eerste race van het seizoen. Dat we nu zo balen is aan de andere kant natuurlijk ook een goed teken. Vorig jaar waren we hier heel blij mee geweest", sluit de sterrijder van Red Bull Racing af.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 GP Bahrein 2021F1 nieuws 2021Formule 1 2021Max VerstappenRed Bull F1
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:00 - 12:00
Tweede vrije training
14:30 - 15:30
zaterdag 17 april
Derde vrije training
11:00 - 12:00
Kwalificatie
14:00 - 15:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.