Verstappen na vrijdagsessies USGP: "Hebben nog werk te doen"

Max Verstappen heeft op vrijdag in Austin de derde tijd van de dag laten noteren. Ondanks dat de Nederlander redelijk tevreden is over het verloop van de eerste dag, is hij van mening dat er nog werk te doen is voor zijn team.

Verstappen na vrijdagsessies USGP: "Hebben nog werk te doen"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Verstappen kijkt dan wel tevreden terug op de vrije trainingen in Austin, toch was hij onaangenaam verrast door het hobbelige karakter van Circuit of The Americas (CoTA). "Het lijkt wel of het ieder jaar hobbeliger worden. Er komt een punt dat we moeten denken: 'Is dit nog wel normaal of moeten we hier iets aan doen?'."

"Maar iedereen heeft daar natuurlijk last van", vervolgt Verstappen. "Er zal vast naar gekeken worden. Gelukkig komen de hobbels niet voor onder het remmen, maar er zitten wel een paar aparte stukken tussen."

Verstappen is van mening dat het GP-weekend in de Verenigde Staten voor hem goed is begonnen, maar denkt dat er nog wel wat werkt te doen is.

"Een goede start van het weekend. In de shortrun was de snelheid van de auto niet slecht. En in de tweede training had Hamilton een slipstream, dus ik denk dat het gat van drie tiende niet representatief is. We zitten er dichterbij. In de longruns zaten we er wel iets vanaf. Daar hebben we dus nog wat werk te doen", aldus Verstappen.

De derde en laatste vrije training voor de Amerikaanse Grand Prix begint zaterdag 19:00 uur Nederlandse tijd.

UITSLAG VT2 GP VERENIGDE STATENFormule 1 podcast

GP Verenigde Staten - Lewis Hamilton moest nog even wachten maar afgelopen weekend was het dan zover. In week 44, tevens het startnummer van Lewis Hamilton, pakte hij zijn zesde wereldtitel.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Brazilië
vrijdag 15 november 2019
15:00 - 16:30Eerste vrije training
19:00 - 20:30Tweede vrije training
zaterdag 16 november 2019
16:00 - 17:00Derde vrije training
19:00 - 20:00Kwalificatie
zondag 17 november 2019
18:10 - 20:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.