Verstappen na vrijdagsessies USGP: "Hebben nog werk te doen"

Verstappen na vrijdagsessies USGP: "Hebben nog werk te doen"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen heeft op vrijdag in Austin de derde tijd van de dag laten noteren. Ondanks dat de Nederlander redelijk tevreden is over het verloop van de eerste dag, is hij van mening dat er nog werk te doen is voor zijn team.

Verstappen kijkt dan wel tevreden terug op de vrije trainingen in Austin, toch was hij onaangenaam verrast door het hobbelige karakter van Circuit of The Americas (CoTA). "Het lijkt wel of het ieder jaar hobbeliger worden. Er komt een punt dat we moeten denken: 'Is dit nog wel normaal of moeten we hier iets aan doen?'."

"Maar iedereen heeft daar natuurlijk last van", vervolgt Verstappen. "Er zal vast naar gekeken worden. Gelukkig komen de hobbels niet voor onder het remmen, maar er zitten wel een paar aparte stukken tussen."

Verstappen is van mening dat het GP-weekend in de Verenigde Staten voor hem goed is begonnen, maar denkt dat er nog wel wat werkt te doen is.

"Een goede start van het weekend. In de shortrun was de snelheid van de auto niet slecht. En in de tweede training had Hamilton een slipstream, dus ik denk dat het gat van drie tiende niet representatief is. We zitten er dichterbij. In de longruns zaten we er wel iets vanaf. Daar hebben we dus nog wat werk te doen", aldus Verstappen.

De derde en laatste vrije training voor de Amerikaanse Grand Prix begint zaterdag 19:00 uur Nederlandse tijd.

UITSLAG VT2 GP VERENIGDE STATEN

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.