VT114 aug - 11:00
VT214 aug - 15:00
VT315 aug - 12:00
QUALI15 aug - 15:00
RACE16 aug - 15:10

Verstappen na vrijdag op Silverstone: "Over het algemeen een positieve dag"

Verstappen na vrijdag op Silverstone: "Over het algemeen een positieve dag"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Ondanks dat er tijdens de tweede vrije training op Silverstone geen ruimte was voor een snelle ronde, is Max Verstappen behoorlijk tevreden over het verloop van de vrijdagsessies. In VT1 liet hij de snelste ronde klokken, maar in VT2 kwam Verstappen door omstandigheden niet verder dan de veertiende plek.

In de eerste vrije training voor de Britse Formule 1 Grand Prix reed Max Verstappen de snelste rijd. Maar in de tweede sessie op vrijdag werd de Red Bull-coureur in de weg gereden door Haas-coureur Romain Grosjean. Dat kostte de Nederlander zijn snelle ronde. Verstappen sloot het tweede bedrijf op vrijdag als veertiende af.

Desondanks was Verstappen behoorlijk tevreden met zijn Red Bull-Honda RB16. Na een lastig weekend in Hongarije beleefde hij vandaag meer plezier van zijn Formule 1-bolide. “Het was geen slechte dag voor ons,” laat Verstappen na afloop van de tweede vrije training weten. “De auto werkt een stuk beter en daar ben ik blij mee. Er zijn een paar dingen die we kunnen verbeteren dus daar gaan we aan werken. Ook de long run ging niet verkeerd, dus over het algemeen was het een positieve dag.”

Tijdens zijn eerste snelle run in VT2 wordt Verstappen gehinderd door Grosjean. Verstappen was flink boos en liet er geen gras over groeien door de boardradio als communicatiemiddel te gebruiken. Er was niet veel van te verstaan, door de reeks aan piepjes die de regie van de Formule 1 er doorheen mixte. Niet veel goeds had Verstappen dan ook niet te melden.

Romain Grosjean reageerde op de handgebaren van de Red Bull-coureur en zei: "Ja hoor. Dat deed ik zeker met opzet. Wat is dit kinderachtig", aldus Grosjean over de boardradio.

De tweede poging van Verstappen om een snelle ronde te rijden werd belemmerd door de crash van zijn teamgenoot, Alexander Albon. Hierdoor werd de sessie tijdelijk stilgelegd met een rode vlag. Dit duurde ongeveer tien minuten. Daarna was er geen tijd meer voor een snelle ronde en richtte de coureurs zich op het rijden van long runs.

De long runs van Verstappen waren vandaag goed te noemen. Er waren maar enkelen die er aan konden tippen. Helaas hebben de Formule 1-coureurs niet heel veel kunnen leren van de gedragingen van hun auto's op Silverstone. Zaterdag wordt het aanzienlijk koeler, als de temperatuur daalt tot ongeveer 22 graden. Ook zondag wordt het minder warm als op vrijdag.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.