VT123 okt - 12:00
VT223 okt - 16:00
VT324 okt - 12:00
QUALI24 okt - 15:00
RACE25 okt - 14:10

Verstappen na motorwissel: "goed om weer vanaf nul te beginnen"

Verstappen na motorwissel: "goed om weer vanaf nul te beginnen"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen heeft kenbaar gemaakt dat hij nog steeds achter Honda blijft staan. Ondanks zijn recente uitvalbeurten heeft de Nederlander tegenover Ziggo Sport's Olav Mol zijn vertrouwen uitgesproken over de motorleverancier van Red Bull Racing. De motorwissel van Verstappen dit weekend, was een goede zaak.

In Italië en Toscane viel Red Bull-coureur Max Verstappen uit met technische problemen. De problemen waren in beide gevallen terug te herleiden naar de Honda-motor. Ondanks dat Verstappen op de momenten dat hij uitviel buitenzinnen was, geniet de Japanse autofabrikant nog steeds het vertrouwen van de Nederlander.

Voor het weekend op Sochi Autodrom heeft Max Verstappen een splinternieuwe Honda-motor gekregen. Gevraagd door Olav Mol of de nieuwe motor in de pijplijn zat, antwoordt Verstappen: "Ja, het is geen upgrade of zo, maar gewoon hetzelfde type motor. Zeker na de problemen in Monza en Mugello was het gewoon even goed om een nieuwe motor te pakken en weer vanaf nul te beginnen."

Honda heeft na de uitvalbeurt direct maatregelen genomen, wat volgens Mol logisch is. "Ja, maar ze [Honda] hebben ook echt gesimuleerd [gereconstrueerd] wat er fout ging", reageert Verstappen. "De problemen van Monza die waren al opgelost, dat is natuurlijk wel gewoon goed", aldus Verstappen, die ook aangeeft dat hij zowel met de Red Bull-teamleiding als met de verantwoordelijken van Honda Racing F1.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Wie moet volgens jou de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen worden?
Volgende F1 Grand Prix
Portugal
vrijdag 23 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 24 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 25 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Portugal
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.