Verstappen na motorproblemen: "blij dat deze race voorbij is"

Max Verstappen viel vandaag uit met motorproblemen. In ronde 30 reed de Nederlander zijn Red Bull-Honda RB16 de pitstraat in, om vervolgens uit te stappen. Er waren problemen met zijn Honda-motor. Verstappen is "blij dat deze wedstrijd voorbij is", aldus Verstappen tegenover Ziggo Sport's Jack Plooij.

Verstappen na motorproblemen: "blij dat deze race voorbij is"
© Getty Images/Red Bull Contentpool | Max Verstappen na de uitvalbeurt in de Italiaanse Grand Prix 2020

Sinds afgelopen vrijdag zag het raceweekend in Italië er voor Max Verstappen al niet gunstig uit. Na zijn slippartij op vrijdag, kwalificeerde de Nederlandse Red Bull-coureur zich als vijfde. Na de start van de race liep Verstappen in de rangorde al meteen averij op. Hij verloor drie tot vier posities en lag op een gegeven moment elfde in de race.

Na een safety car en kort daarna een tweede safety car, gevolgd door een rode vlag, begon de race om 16:20 uur opnieuw vanaf de startgrid. Aangezien Lewis Hamilton een stop-and-go penalty met tien seconden als straf had gekregen, omdat hij te vroeg de pitstraat opzocht [tijdens de eerste safety car], leek er van alles mogelijk. Maar schijn bedriegt.

Het artikel gaat verder onder de advertentie

Verstappen sprak na de race met Ziggo Sport's pitreporter Jack Plooij. Daar verklaarde Verstappen dat hij al problemen had met de motor, voordat hij uiteindelijk uitviel. "De start was gewoon k*t , ik had meteen wheelspin. Daarna moest ik van het gas af, omdat ik schade wilde voorkomen. En daarna zat ik gewoon een DRS-trein en dan kom je er niet voorbij", zei Verstappen. "Het was belachelijk, een aanfluiting", gaat de Nederlander door in relatie tot wat hem dit weekend is overkomen.

In het begin van de race zat Verstappen achter Valtteri Bottas, die net als de Nederlander posities had verloren. Het leek erop dat hij de afstand bewust hield met de Finse Mercedes-coureur, maar dat bleek achteraf niet zo te zijn. "Ik had een probleem me de motor. Ja, vanaf de start meteen", zei de Nederlander, die ook aangeeft daarop uitgevallen te zijn. "Ik weet niet precies wat er aan de hand was, maar het was volgens mij de motor."

Voor volgend weekend staat de Grand Prix van Toscane op het programma. Maar daar kijkt Verstappen weer met frisse moed tegenaan. "Ach, dat is een heel ander circuit", aldus Verstappen.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Autodromo Nazionale di MonzaF1 GP ItaliëF1 GP Italië 2020F1 nieuws 2020Formule 1 2020Honda Racing F1Jack PlooijMax VerstappenRed Bull F1Ziggo Sport
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.