Max Verstappen na incident: "Erg lomp van Leclerc"

Max Verstappen na incident: "Erg lomp van Leclerc"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen viel in ronde 16 uit tijdens de Grand Prix van Japan. Nadat Verstappen een zeer goede start meemaakte, wist hij voorbij te komen aan Charles Leclerc. Die zette zijn Ferrari in de zijkant van de Red Bull.

Verstappen spinde en moest achter aansluiten. Na vijftien ronden te hebben geworsteld met een RB15 die compleet uit balans was, als gevolg van de schade die hij had opgelopen, zette Verstappen zijn bolide in de pitbox.

Na afloop verklaarde Max Verstappen dat hij een prima start had. "Ja, een hele goeie start. Ik denk de beste van het seizoen", steekt Verstappen van wal tegenover Jack Plooij. "Dat ging allemaal goed, alleen in bocht twee werd ik vol in de zijkant gereden door Leclerc. Heel erg lomp."

Plooij merkt op dat Leclerc hem allang moet hebben gezien. "Ja, ik zat al voor hem eigenlijk en je weet dat je daar - met veel auto's - onderstuur krijgt. Dus je gaat daar niet vol op de limiet naar binnen toe."

De schade aan de RB15 was aanzienlijk, zo vertelt Verstappen. "Hij rijdt zo in de zijkant van mijn auto, het bargeboard hing er bijna helemaal naast, de zijkant was opengereten."

In eerste instantie werd er 'no further investigation' gemeld door de wedstrijdleiding. Maar tien minuten later kwam de melding dat er toch een onderzoek werd ingesteld. Maar dat zou na de race pas gebeuren.

"Ik niet eens waarom het na de race wordt uitgezocht. Er moet toch meteen een straf zijn? Wat moet er nog meer gebeuren, wat moet hij [Leclerc] doen om straf te krijgen?" Vraag de Nederlander zich af.

Ook het feit dat Sebastian Vettel, voor zijn valse start, niet gestraf wordt is onbegrijpelijk voor Verstappen. "Geen straf? Omdat hij geen voordeel haalt uit dat hij even beweegt en weer stopt. De regels zijn simpel 'je mag gewoon niet bewegen'. Ik vind het belachelijk dat dit soort dingen gebeuren, zonder dat er straf wordt uitgedeeld."

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.