Verstappen na Chinese VT2: "Het ging oké, stuk beter dan in Bahrein"

Max Verstappen heeft op vrijdag een knappe derde tijd laten noteren. De Nederlandse Formule 1-coureur in dienst van de Oostenrijkse renstal ging met een tijd van 1:33.551 naar een derde stek op de tijdenlijst. Verstappen kwam iets meer dan twee tienden te kort op de snelste man Valtteri Bottas.

Verstappen na Chinese VT2: "Het ging oké, stuk beter dan in Bahrein"
©Red Bull

Aan het eind van de sessie en bij terugkomst in de pits meldt Max Verstappen op het laatste moment nog dat er iets mis lijkt te zijn met zijn auto die achteruit de pitbox wordt ingeduwd. "Het voelt niet helemaal goed, alsof er iets mis is met de koppeling." Voor de rest zag het er allemaal redelijk goed uit, want ook de racesnelheid lijkt er te zijn. Ook al moest Red Bull iets inleveren op dat gebied bij Ferrari.

"Het is nog een beetje vroeg om te zeggen dat we vooraan meedoen", laat Verstappen na de tweede vrije training in China weten: "Maar het ziet er een stuk beter uit dan in Bahrein. Daar ben ik zeker heel erg blij mee. We zijn er natuurlijk achter gekomen wat daar het probleem was, dus we hadden daarom ook wel verwacht dat het hier beter zou gaan. Ik denk dat we vandaag een goede balans in de auto hadden, dus ook daar ben ik erg tevreden over."

Ook over de lange runs is de Nederlander wel te spreken: "Het ging oké. Alleen zijn de zachte banden vrij zwak, omdat ze redelijk snel slijten. Dat maakt het wat minder leuk om te rijden, omdat je de hele tijd goed op de banden moet letten."

De opmerking over de versnellingsbak wordt na de tweede training snel genuanceerd door Max Verstappen. "Er is daar iets, maar ik denk niet dat dat een groot probleem is, het gevoel in de auto was goed."

Red Bull-teambaas laat ook nog weten: "We hebben een probleem met de versnellingsbak, maar het gaat niet om de versnellingsbak die we in de race [en kwalificatie] gebruiken. We komen er later we achter wat precies het probleem is geweest", aldus de Britse teambaas.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.