Verstappen na actieloze vrijdag: "vind het nog niet eens zo verkeerd"

Beide vrije trainingen voor de Eifel GP kwamen vrijdag vanwege dichte mist te vervallen. Dat betekent dat de teams geen enkele vorm van data hebben over de Nürburgring. Max Verstappen denkt dat het weekend daarom misschien wel interessant kan worden.

Verstappen na actieloze vrijdag: "vind het nog niet eens zo verkeerd"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Ondanks de mist en de regen zaten er rond het circuit in de Eifel enkele duizenden racefans. Maar nadat de twee vrije trainingen vanwege dichte mist werden afgelast, konden zij zonder enige vorm van actie te hebben gezien weer huiswaarts.

"Het is jammer voor de fans, maar ik vind het nog niet eens zo verkeerd", zei Max Verstappen in gesprek met Olav Mol voor het programma Formule 1 Café. "Er is gewoon minder data en minder tijd voor mensen om aan de baan te wennen. We missen vooral de data om de motor af te stellen en hoe we de energie over de hele ronde moeten gebruiken."

Op een enkeling na hebben de meeste coureurs al eens gereden op de Nürburgring, zo ook de Nederlander. "Ik heb hier alleen met een Formule 3-auto gereden, zowel in de regen als op een droge baan, en dat ging best goed. Alleen in de tweede race, toen we op kop lagen, plofte de motor. Maar qua snelheid ging het goed."

De derde vrije training Eifel GP

"We zullen morgen bij de derde vrije training wat meer rondjes achter elkaar gaan rijden om een beetje in het ritme te komen en de baan proberen te begrijpen, omdat ik hier nog nooit met een Formule 1-auto heb gereden. We hebben kans om hier op het podium te komen, maar we moeten niet dromen. We zijn over het algemeen te langzaam. We moeten gewoon heel veel geluk hebben om een wedstrijd te winnen, in de regen en op een droge baan. Het maakt mij niet uit of het droog of nat is", sluit Max af.

De derde vrije training staat gepland om 12:00 uur. Maar het is nog niet zeker dat de derde training, die normaliter 60 minuten duurt, op een gebruikelijke manier gaat plaatsvinden. Het is goed mogelijk dat de sessie wordt verlengd en dus eerder begint, bijvoorbeeld om 11:30 uur.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 GP EifelF1 GP Eifel 2020F1 nieuws 2020F1 WeerUpdateFormule 1 2020Formule 1-weerMax VerstappenNürburgringOlav MolZiggo Sport
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.