VT31 okt - 10:00
QUALI31 okt - 14:00
RACE 1 nov - 13:10

Verstappen na actieloze vrijdag: "vind het nog niet eens zo verkeerd"

Verstappen na actieloze vrijdag: "vind het nog niet eens zo verkeerd"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Beide vrije trainingen voor de Eifel GP kwamen vrijdag vanwege dichte mist te vervallen. Dat betekent dat de teams geen enkele vorm van data hebben over de Nürburgring. Max Verstappen denkt dat het weekend daarom misschien wel interessant kan worden.

Ondanks de mist en de regen zaten er rond het circuit in de Eifel enkele duizenden racefans. Maar nadat de twee vrije trainingen vanwege dichte mist werden afgelast, konden zij zonder enige vorm van actie te hebben gezien weer huiswaarts.

"Het is jammer voor de fans, maar ik vind het nog niet eens zo verkeerd", zei Max Verstappen in gesprek met Olav Mol voor het programma Formule 1 Café. "Er is gewoon minder data en minder tijd voor mensen om aan de baan te wennen. We missen vooral de data om de motor af te stellen en hoe we de energie over de hele ronde moeten gebruiken."

Op een enkeling na hebben de meeste coureurs al eens gereden op de Nürburgring, zo ook de Nederlander. "Ik heb hier alleen met een Formule 3-auto gereden, zowel in de regen als op een droge baan, en dat ging best goed. Alleen in de tweede race, toen we op kop lagen, plofte de motor. Maar qua snelheid ging het goed."

De derde vrije training Eifel GP

"We zullen morgen bij de derde vrije training wat meer rondjes achter elkaar gaan rijden om een beetje in het ritme te komen en de baan proberen te begrijpen, omdat ik hier nog nooit met een Formule 1-auto heb gereden. We hebben kans om hier op het podium te komen, maar we moeten niet dromen. We zijn over het algemeen te langzaam. We moeten gewoon heel veel geluk hebben om een wedstrijd te winnen, in de regen en op een droge baan. Het maakt mij niet uit of het droog of nat is", sluit Max af.

De derde vrije training staat gepland om 12:00 uur. Maar het is nog niet zeker dat de derde training, die normaliter 60 minuten duurt, op een gebruikelijke manier gaat plaatsvinden. Het is goed mogelijk dat de sessie wordt verlengd en dus eerder begint, bijvoorbeeld om 11:30 uur.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Lewis Hamilton heeft voor 2021 nog geen nieuw contract. Wat gaat hij doen?
Volgende F1 Grand Prix
Portugal
vrijdag 23 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 24 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 25 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Portugal
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.