VT1 4 dec - 14:30
VT2 4 dec - 18:30
VT3 5 dec - 15:00
QUALI 5 dec - 18:00
RACE 6 dec - 18:10

Verstappen maakt op Imola een lastige kwalificatie mee

Verstappen maakt op Imola een lastige kwalificatie mee
© Getty Images/Red Bull Contentpool | Max Verstappen tijdens de vrije training in Imola. | Grand Prix van Emilia-Romagna 2020

Max Verstappen heeft zich voor de zoveelste keer dit seizoen als derde gekwalificeerd. Maar de Nederlander kende geen probleemloze kwalificatie. Daar waar het in de vrije training op rolletjes leek te lopen, ging het in Q2 bijna mis. Verstappen spreekt van een lastige kwalificatie.

In Q1 verliep alles nog redelijk naar wens, ook al deden de soft banden niet wat er van ze verwacht werd. De Mercedes-matchende rondetijden van Verstappen leken plotseling - in vergelijking met de tijden in de vrije training - ver te zoeken. Maar in Q2 werd het echt spannend. Tijdens zijn eerste run bleek een bougies er de brui aan te geven, met als gevolg dat Verstappen weer oonverrichterzake naar binnen moest.

Daar doken de monteurs op de achterkant van de RB16. Het bleek om een kapotte bougie te gaan. Iets waar normaliter 15 minuten voor staat, fikste de Red Bull-monteurs als een geoliede machine in 5 minuten. En zodoende kon Verstappen toch nog een getimede ronde tijden in Q2.

"Door het probleem in Q2 was het niet een geweldige kwalificatie", laat Verstappen na de kwalificatie weten. "Ik had in het eerste kwalificatiedeel maar twee rondjes gereden en je wilt dan in Q2 gewoon ook die eerste run doen. Oké, we hebben onze ronde gereden en het gehaald, maar het geeft vervolgens geen goede referentie voor Q3."

"In die sessie leken we dan ook wat moeite te hebben. In mijn eerste run had ik niet veel grip. De tweede was beter, maar het was lastig. Uiteindelijk is de derde plek niet slecht, maar ik had persoonlijk verwacht om dichter bij de Mercedessen te zitten en het ze wat lastiger te maken", aldus Verstappen, die zondagmiddag om 14:00 uur start vanaf de tweede startrij, die hij deelt met voormalig teamgenoot Pierre Gasly.

"Persoonlijk hoopte ik dat ik wat dichter bij Mercedes zou zitten en dat het gevecht met hen heviger zou zijn, maar na de tweede sessie verloren we een beetje van het asfalt en de banden."

"Imola heeft een prachtig circuit, het is een genot om hier te rijden, al vond ik het eerst te smal voor een moderne Formule 1 auto, maar het bleek dat dat prima in orde is. Ik vond het erg leuk en ik denk dat de race van morgen erg interessant kan zijn", sloot Verstappen af.
0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Albon erin of eruit: Wie zit er in 2021 naast Verstappen in een RB16b of RB17?
Volgende F1 Grand Prix
Sakhir
vrijdag 04 december 2020
14:30 - 16:00Eerste vrije training
18:30 - 20:00Tweede vrije training
zaterdag 05 december 2020
15:00 - 16:00Derde vrije training
18:00 - 19:00Kwalificatie
zondag 06 december 2020
18:10 - 20:10Race
Meer GP Sakhir
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste F1-nieuws en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Dat Max Verstappen in 2020 geen wereldkampioen wordt is inmiddels wel duidelijk. Maar de Nederlander is de enige die het de Mercedes-coureurs moeilijk kan maken. Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.