Verstappen lovend: "Charles meer dan gemiddelde coureur"

Het lijkt er af en toe dat Max Verstappen en Charles Leclerc elkaar niet kunnen uitstaan. Maar dat valt best wel mee. De Nederlandse Red Bull-coureur spreekt vol lof over zijn concurrent, die dit GP-seizoen bij Ferrari debuteert.

Verstappen lovend: "Charles meer dan gemiddelde coureur"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen staat erom bekend dat hij voor de volle honderd procent de strijd aangaat tijdens de Grands Prix, geen moment of gaatje laat hij onbenut. Dit kwam weer tot uiting tijdens de Grand Prix van Oostenrijk. Na een inhaalrace bereikte Verstappen de leider in de race, Charles Lecerlc en dat werd een hevige strijd, die Verstappen won.

De toeschouwers in Oostenrijk werden getrakteerd op een prachtige race, waarbij Max Verstappen - voor de tweede keer op rij - de overwinning opeiste op Red Bull Ring. De twee kemphanen leken elkaar wel op te kunnen vreten, maar Max Verstappen spreekt vol lof over zijn rivaal.

Tegenover Nextgen-Auto steekt Verstappen de loftrompet af over zijn rivaal uit Monaco. "Hij verdedigde [in Oostenrijk] alsof hij gefrustreerd was, en dat leek helemaal toen hij die strijd verloor", aldus Verstappen.

"Maar het is mijn rijstijl en die past helemaal bij me. Zijn reactie was normaal. Het was ook frustrerend voor mij, want ik wilde niet te veel risico nemen", geeft Verstappen toen, die ook erkent dat Leclerc meer dan gemiddelde coureur is.

"Charles is meer dan een gemiddeld coureur. Hij heeft een echt talent, hij is erg goed, dus natuurlijk zal hij dat soort reacties hebben. Hij is dus een echte winnaar, hij zal er altijd voor de volle honderd procent voor gaan", aldus Max Verstappen.Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Mexico
vrijdag 25 oktober 2019
17:00 - 18:30Eerste vrije training
21:00 - 22:30Tweede vrije training
zaterdag 26 oktober 2019
17:00 - 18:00Derde vrije training
20:00 - 21:00Kwalificatie
zondag 27 oktober 2019
20:10 - 22:10Race