VT1 7 aug - 12:00
VT2 7 aug - 16:00
VT3 8 aug - 12:00
QUALI 8 aug - 15:00
RACE 9 aug - 15:10

Verstappen lovend: "Charles meer dan gemiddelde coureur"

Verstappen lovend: "Charles meer dan gemiddelde coureur"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Het lijkt er af en toe dat Max Verstappen en Charles Leclerc elkaar niet kunnen uitstaan. Maar dat valt best wel mee. De Nederlandse Red Bull-coureur spreekt vol lof over zijn concurrent, die dit GP-seizoen bij Ferrari debuteert.

Max Verstappen staat erom bekend dat hij voor de volle honderd procent de strijd aangaat tijdens de Grands Prix, geen moment of gaatje laat hij onbenut. Dit kwam weer tot uiting tijdens de Grand Prix van Oostenrijk. Na een inhaalrace bereikte Verstappen de leider in de race, Charles Lecerlc en dat werd een hevige strijd, die Verstappen won.

De toeschouwers in Oostenrijk werden getrakteerd op een prachtige race, waarbij Max Verstappen - voor de tweede keer op rij - de overwinning opeiste op Red Bull Ring. De twee kemphanen leken elkaar wel op te kunnen vreten, maar Max Verstappen spreekt vol lof over zijn rivaal.

Tegenover Nextgen-Auto steekt Verstappen de loftrompet af over zijn rivaal uit Monaco. "Hij verdedigde [in Oostenrijk] alsof hij gefrustreerd was, en dat leek helemaal toen hij die strijd verloor", aldus Verstappen.

"Maar het is mijn rijstijl en die past helemaal bij me. Zijn reactie was normaal. Het was ook frustrerend voor mij, want ik wilde niet te veel risico nemen", geeft Verstappen toen, die ook erkent dat Leclerc meer dan gemiddelde coureur is.

"Charles is meer dan een gemiddeld coureur. Hij heeft een echt talent, hij is erg goed, dus natuurlijk zal hij dat soort reacties hebben. Hij is dus een echte winnaar, hij zal er altijd voor de volle honderd procent voor gaan", aldus Max Verstappen.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.