VT1uitslag
VT2uitslag
VT315 aug - 12:00
QUALI15 aug - 15:00
RACE16 aug - 15:10

Verstappen legt zich nog niet neer bij P3: "ik hoop op iets meer"

Verstappen legt zich nog niet neer bij P3: "ik hoop op iets meer"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen start zondagmiddag om 15:10 ur vanaf de derde plek op de startgrid. De Nederlander moest een seconde prijsgeven op de poletijd van Lewis Hamilton en is realistisch. "We gaan proberen de derde plaats te verdedigen, maar ik hoop op iets meer", aldus Verstappen.

Over het algemeen is Verstappen positief over zijn kwalificatie. Maar de Nederlander zag ook dat de twee Mercedessen als in Q2 hun spierbalen lieten zien en met een seconde afstand namen van de rest van het veld. "Mijn laatste ronde in Q3 was best goed, maar al vanaf het begin van de kwalificatie was duidelijk dat Mercedes veel te snel voor ons was, net zoals de afgelopen drie races. Dat moeten we accepteren en gewoon ons best doen. Op dit moment is dat voor ons de derde plek, dus daar ben ik blij mee."

Verstappen vervolgt: "Het is een goede uitgangspositie en in de race is het een ander verhaal. Ik denk dat we dan dichter bij Mercedes zullen zitten. Ik zeg niet dat ik de strijd aan kan gaan met ze, maar met een derde startplek hebben we tenminste een kans."

"De kwalificatie verliep prima. Er had niet veel meer ingezeten. Het is een groot gat, maar we proberen er het beste uit te halen en voor ons is dat op dit moment P3. Hopelijk heb ik morgen een probleemloze start en dan zal ik alles uit de auto proberen te halen en zoveel mogelijk punten proberen te scoren."

De wind vanuit het westen speelt het hele weekend al een grote rol voor de Formule 1-coureurs. "Ja, de auto's van nu zijn erg gevoelig voor wind, omdat ze zo groot en breed zijn", legt Verstappen uit. "Dat merk je vooral hier op Silverstone. Gisteren was het bijvoorbeeld erg lastig in de lagesnelheidsbochten, terwijl de wind vandaag anders stond en het dan is alsof je in een andere auto rijdt. Gelukkig wel een verbetering, want het was vandaag veel plezieriger om ermee te rijden."

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Spanje
vrijdag 14 augustus 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 15 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 16 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Spanje
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.