VT31 okt - 10:00
QUALI31 okt - 14:00
RACE 1 nov - 13:10

Verstappen kijkt uit naar Eifel GP: "spannend, net als in Mugello"

Verstappen kijkt uit naar Eifel GP: "spannend, net als in Mugello"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Vorige week kreeg Max Verstappen het nieuws te horen dat Honda na 2021 stopt met de levering van motoren. Voor aanstaand weekend staat de Eifel Grand Prix in de agenda, dus daar ligt dan ook de focus op bij de Nederlander.

De laatste keer dat de Formule 1 de Nürburgring aandeed was in 2013, toen won Sebastian Vettel zijn eerste en enige thuisrace voor Red Bull Racing. Of Verstappen dat kunstje kan herhalen, de winst pakken in Nürburg, is nog even wachten. Wellicht dat het weer - er wordt op alle dagen regen verwacht - hem een handje kan helpen.

Max Verstappen heeft er in ieder geval zin in. "Ik voel me goed terwijl we naar het volgende weekend gaan. Ik ben ontspannen en kijk er naar uit om op een circuit te rijden waar ik met de Formule 1 nog niet ben geweest. Het is spannend om naar het onbekende te gaan, net zoals in Mugello", zegt Verstappen.

Helemaal onbekend is de Nürburgring niet voor de Nederlander, aangezien hij er in 2014 al reed in de Formule 3. "Ik heb sinds de Formule 3 niet meer op de Nürburgring gereden, dus ik kijk er naar uit om terug te gaan om te zien wat een Formule 1-auto kan", gaat hij verder.

"Het is een heel technisch circuit, ik vind het leuk. Het lijkt een stuk kouder te worden dan we dit jaar eerder hebben meegemaakt, en er kan wat regen vallen, dus hopelijk wordt het daardoor een nog interessanter raceweekend", aldus Verstappen.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Lewis Hamilton heeft voor 2021 nog geen nieuw contract. Wat gaat hij doen?
Volgende F1 Grand Prix
Portugal
vrijdag 23 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 24 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 25 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Portugal
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.