Verstappen kan niet wachten: "Hoop snel weer in de auto te zitten"

Er lijkt geen eind aan te komen. De lockdown duurt nu al meer dan twee maanden en de eerste race moet over iets minder dan twee maanden van start gaan. Red Bull-coureur Max Verstappen kan niet wachten om aan het F1-seizoen te beginnen.

Verstappen kan niet wachten: "Hoop snel weer in de auto te zitten"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Ook al vermaakt Max Verstappen zich uitstekend in zijn simulator, hij kijkt er meer dan ooit naar uit om aan het seizoen te beginnen. Afgelopen zonddag sprak de Nederlander, samen met dr. Helmut Marko, via een livestream in het programma Sport Am Sonntag van de Oostenrijkse televisie-zender ORF over de huidige stand van zaken.

Vrijdag 13 maart werd de seizoensopener in Australië abrupt uitgesteld en later ook afgelast. Het ging allemaal erg snel, ook voor Verstappen. Sinds die tijd zit hij thuis in Monaco. "Ik ben teruggekomen uit Australië en ben al die tijd hier thuis geweest. Ik heb veel op de simulator gereden en veel getraind. Hier in Monaco was natuurlijk ook een lockdown. Uiteindelijk hebben we niet veel anders gedaan. Gelukkig gaat het hier weer een beetje de goede kant uit. Je kunt bijna alles weer doen, maar alleen met mondkapjes", zei de achtvoudig grand prix-winaar.

Het artikel gaat verder onder de advertentie

Net als iedereen verheugt de Red Bull-coureur zich erg op de start van het nieuwe seizoen. Als alles volgens plan verloopt, gaat de eerste race van 2020 op zondag 5 juli in Oostenrijk van start om 's middags 15:10 uur. "Ik houd er van om races te rijden en hoop dat we weer snel in de auto zitten. Ik houd van het circuit, het is ons thuiscircuit en dat motiveert altijd. We hebben als team goed werk geleverd, wat strategie betreft, maar ook onze auto ging daar altijd goed. En als alles klopt, kun je daar ook de wedstrijd winnen."

Alleen dit jaar kan Verstappen nog de jongste wereldkampioen ooit worden. Maar feitelijk kan hem dat niet zo veel schelen. Alles wat telt, is winnen, altijd winnen. "Ik wil altijd winnen, elk jaar. Als het zou gebeuren, is dit natuurlijk bijzonder en erg mooi, maar mijn motivatie is om elke race te winnen", aldus Verstappen.

Hoe de stand van zaken is in de top van het veld is nog even afwachten. Er is alleen een referentie vanuit de wintertests in Barcelona. "De auto was tijdens de wintertests in Barcelona erg goed, alles functioneerde prima. Het is natuurlijk nog even afwachten, maar het team is erg gemotiveerd en ze willen voor het kampioenschap gaan, ik ook. Ik heb er veel vertrouwen in dat we samen met Honda een goed pakket hebben."

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Formule 1 2020Formule 1 2021Max VerstappenRed Bull F1
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.