Verstappen in Duitsland: "We willen winnen, maar dat is een zware klus"

Verstappen in Duitsland: "We willen winnen, maar dat is een zware klus"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen werd door Sebastian Vettel op Silverstone een haast zeker podium ontnomen. Maar de Nederlander is het onder geen beding hier bij te laten. Hij wil in Duitsland winnen, ook al wordt dat een moeilijke opgaaf.

Max Vertappen wil de kloof met Mercedes zeer snel kleiner maken. "Dat is voor ons waarschijnlijk de grootste uitdaging waar we momenteel voor staan", aldus Max Verstappen. "Het gat met de koplopers [Mercedes] is groter dan ik leuk vind, maar we werken er hard aan om dat gat te dichten."

Wat precies het verschil tussen Mercedes en Red Bull F1 is? Op die vraag antwoordt de Nederlandse sterrijder van Red Bull: "Alles hangt af van de omstandigheden en het circuit. Op de ene baan zit het verschil in de snelle bochten, en op de andere baan ligt het verschil in de langzame bochten", aldus Verstappen.

"Op Silverstone hebben we met minder downforce gereden. Natuurlijk lever je in de langzame bochten dan wat in, maar op de snelle rechte stukken liepen we in. Het geeft een beetje scheef beeld, maar voor ons wat dat de betse oplossing", aldus Verstappen tegenover Speed Week.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.