Verstappen in Austin: "Een groot stuk van de vloer was weg"

Verstappen in Austin: "Een groot stuk van de vloer was weg"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen stond na de ceremonie op het podium en de persconferentie bij Jack Plooij van Ziggo Sport. Daar liet hij weten dat er een heel stuk van zijn vloer weg was, een van de redenen dat hij last had van overstuur.

Max Verstappen werd derde in zijn 100e Formule 1-race, nadat hij ook van de derde plek was vertrokken. Al met al is Verstappen tevreden, maar hij erkent dat de Red Bull-Honda nog wat te kort komt op de snelheid van Mercedes, in ieder geval in Austin.

"Het was goed, alleen komen we net nog wat snelheid te kort om Mercedes aan te vallen. Dat merkte ik al meteen in de eerste stint", steekt Verstappen van wal. "Gewoon net niet genoeg grip, maar toen ik binnen kwam, zag ik ook dat er een groot deel van mijn vloer weg was. Ik weet niet hoe het is afgebroken."

Wat Verstappen wel weet is dat hij zijn wing-endplate had beschadigd tegen de achterband van Valtteri Bottas. "Maar daar zat alleen een scheur in, het team zei eerst dat daardoor de onbalans werd veroorzaakt, maar na de race zag ik dat voor de achterband een heel groot stuk van de vloer weg was. Dat is een heel gevoelig onderdeel en dan snap ik wel waarom we zoveel overstuur hadden", aldus de Limburger.

"Jammer natuurlijk als je dat na de wedstrijd weet, maar gedurende race redelijk [de Mercedessen] bij kunnen houden. Alleen liepen ze steeds twee tot drie tienden bij me weg per ronde."

Het feit dat Ferrari er vandaag niet aan te pas kwam, daarvan was de reden bij Max Verstappen wel duidelijk. "Ja, maar dat is als je stopt met vals spelen, natuurlijk. Goed dat er naar is gekeken, maar nu moeten we het wel in de gaten blijven houden", aldus Verstappen.

De Red Bull-coureur besluit met dat hij Lewis Hamilton heeft gefeliciteerd met diens zesde wereldtitel. "Het is zeer indrukwekkend, hij presteert fenomenaal en heeft een geweldig team achter zich. Ik hoop dat we volgend jaar mee kunnen doen, dan wordt het allemaal wat moeilijker [voor Mercedes, red.]."

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Wilt u hier adverteren? Laat u informeren over de mogelijkheden. U krijgt vandaag nog antwoord.
Vraag informatie aan
Volgende F1 Grand Prix
Oostenrijk
vrijdag 03 juli 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 04 juli 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 05 juli 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Oostenrijk
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.