Verstappen: "Hopelijk kunnen we Mercedes volgen en uitdagen"

Of het regent tijdens de Grand Prix van Duitsland staat nog niet vast, maar wat Max Verstappen betreft maakte dat ook niet veel uit. Echter zouden hoge temperaturen de Nederlander kunnen helpen in zijn strijd de Mercedes-rijders klein te krijgen, maar dat zit er helaas niet in. Het wordt aangenaam met temperaturen rond de 24º Celsius.

Verstappen: "Hopelijk kunnen we Mercedes volgen en uitdagen"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

In Oostenrijk kon Max Verstappen nog op hulp van de zon en ijle lucht rekenen. Maar dat zit er vandaag niet in. "Ik denk dat het helaas maar 24 of 25 graden zal zijn", aldus Verstappen in de persconferentie op Hockenheimring. "Het zal dus niet warm genoeg zijn. Maar in de race zijn we normaal gesproken iets competitiever dan in de kwalificatie."

Gaat de bandenstrategie de Nederlander helpen? "We starten op een andere band, dus we moeten afwachten hoe dat zal uitpakken, maar hopelijk kunnen we ze volgen en proberen uit te dagen. Dat zou mooi zijn", aldus Verstappen.

Of het tijdens de race in Hockenheim regent is nog allerminst zeker, maar het lijkt er momenteel op dat er tijdens de race regen gaat vallen. Volgens de weermodellen begint het met regenen rond de klok van 15:40 uur.

Of Max Verstappen en de andere coureurs op regen zitten te wachten is nog maar de vraag. Niemand heeft tot nu toe in dit seizoen in de regen gereden. Dus misschien moet het er vandaag maar van komen. De meeste racefans zouden er geen probleem mee hebben als er een regenbui neerdaalt op het asfalt op Hockenheimring.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.