VT1 9 okt - 11:00
VT2 9 okt - 15:00
VT310 okt - 12:00
QUALI10 okt - 15:00
RACE11 okt - 15:10

Verstappen hoopvol: "We doen niet veel onder voor Mercedes"

Verstappen hoopvol: "We doen niet veel onder voor Mercedes"
© Getty Images/Red Bull Contentpool | Max Verstappen tijdens de tweede vrije training op Circuit Mugello (2020)

Met een tweede en derde tijd heeft Max Verstappen de eerste trainingen op Mugello afgesloten. Het weekend is aanzienlijk beter begonnen, dan vorige week in Monza het geval is. De Nederlander is zeer tevreden over de snelheid van zijn Red Bull-Honda RB16.

"Ik ben zeer tevreden over hoe de dag verlopen is", steekt Verstappen van wal. "De auto gaat hier goed, en we doen [qua snelheid] niet veel onder voor Mercedes. Natuurlijk zijn er altijd verbeterpunten, maar ik ben voorlopig blij met de balans en de snelheid."

Voordat het raceweekend begon werd gevreesd voor de buitengewonen slijtage van de banden. Maar dat lijkt tot nu toe mee te vallen, zegt Verstappen. "Ook met de slijtage van de banden is helemaal niet zo erg - ik dacht dat het erger zou zijn."

"Ik werd vandaag niet opgehouden toestanden. Maar op zondag wordt het naar verwachting warmer, dus het zal niet gemakkelijk zijn om 59 ronden van de race te rijden, maar ik vind deze uitdaging leuk. We moeten niet klagen, want we trainen veel om op alle omstandigheden voorbereid te zijn", aldus de Nederlander.

Zaterdagmiddag begint de derde vrije training om 12:00 uur. Later die middag begint de kwalificatie om 15:00 uur Nederlandse tijd.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.