Verstappen hoopt dat in 2020 elk circuit een Red Bull-circuit is

In Oostenrijk behaalde Max Verstappen zijn eerste F1-zege van 2019. Na een belabberde start, waarna hij na de eerste ronde doorkwam als zevende, wist Verstappen de race - voor het oog van duizenden Oranjefans - te winnen.

Verstappen hoopt dat in 2020 elk circuit een Red Bull-circuit is
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Na de overwinning op het Oostenrijkse Red Bull Ring wist Verstappen in 2019 nog tweemaal de hoogste trede van het podium te bereiken. Dat was in Hockenheim en São Paulo. Maar volgend jaar is er geen Hockenheim meer. Wel is de Nederlandse Grand Prix terug op de F1-kalender van 2020. Na 35 jaar zullen de Formule 1-teams weer neerstrijken in de Noord-Hollandse badplaats.

In Oostenrijk kleurde het met tienduizenden Nederlandse fans oranje. Hoe de Dutch Grand Prix op Circuit Zandvoort eruit zal zien in mei 2020, laat zich dan ook makkelijk raden. "Dat zal er geweldig uit zien, met al die Nederlanders. Hopelijk kunnen we met Formule 1-auto’s inhalen op de vernieuwde baan en hopelijk weten wij er goed te presteren", aldus Verstappen tegenover ServusTV. De vraag: Kun je Zandvoort betitelen als een Red Bull-circuit, dat je goed zal liggen?, beantwoordt de Nederlander ad rem met: "Hopelijk is volgend jaar elke baan een Red Bull-circuit."

Het GP-weekend in Nederland vindt plaats op vrijdag 1 tot en met zondag 3 mei. De race begint zondagmiddag om 15:10 uur, Nederlandse tijd uiteraard.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.