Verstappen heeft er "alles voor over" om te winnen

Verstappen heeft er "alles voor over" om te winnen
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen heeft er nooit een geheim van gemaakt om er alles aan te doen om een race winnen. Niet alleen met woorden, maar ook met daden heeft de Nederlander bewezen voor ieder gaatje te gaan, om een of meer posities te winnen.

Wanneer hem gevraagd wordt door Andrew Benson van de BBC wat juist hem - voor bijvoorbeeld de komende tien jaar in de Formule 1 - de meest interessante coureur maakt, antwoordt Verstappen: "Uhm, dat is een lastige vraag."

Verstappen lijkt wel te weten waarom dat zo is, maar durft er niet zomaar een antwoord op te geven. Hij weet - volgens Benson - wel dat hij vindt dat hij de beste is.

"Ik wil niet arrogant overkomen of respectloos naar anderen te zijn", gaat Verstappen verder. "Ik ben vast besloten om te winnen en ik zal nooit opgeven. Als het niet linksom lukt, dan ga ik rechtsom. Zo iets, denk ik."

Andrew Benson is met zichzelf eens dat Max Verstappen niet als een dolle voor de overwinning zou gaan, maar hij weet ook dat de Nederlander veel overheeft voor de hoogste trede op het podium.

Verstappen gaat verder: "Neem nou het inhalen. Als ik daarvoor iemand moet aanraken, dan is dat niet anders. Inhalen hoeft niet altijd op de meeste nette manier te gebeuren."

"Laat ik het zo zeggen: Als mijn carrière er op zit en ik heb vijf kampioenschappen op mijn naam staan en ik ben niet de meest geliefde persoon? Dat zou voor mij niets uitmaken. Uiteindelijk gaat het er alleen maar om wie er gewonnen heeft", aldus Verstappen.

"En misschien klinkt het dan toch arrogant, maar zo wil ik echt niet overkomen. Ik zou er alles voor over hebben om te winnen. Ook al is het een beetje net over de grens [niet op een vieze manier], maar op een harde manier, dan zou ik het doen. Ik ben hier niet om aardig gevonden te worden."

F1-kalender 2020: Klik hier om de Formule 1-kalender in je mobiel of tablet te zetten. Super handig!


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.