VT31 okt - 10:00
QUALI31 okt - 14:00
RACE 1 nov - 13:10

Verstappen grapt: "Eindelijk had ik een keer onderstuur!"

Verstappen grapt: "Eindelijk had ik een keer onderstuur!"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen kwam zaterdag dichter bij een poleposition dan hij dit seizoen jaar ooit is geweest. Pole zat er absoluut in, als hij in zijn laatste poging geen last van onderstuur had gehad, maar het mocht niet zo zijn. Toch is de Nederlander blij met de stap voorwaarts die het team gemaakt heeft.

Voor de Eifel Grand Prix bracht Red Bull Racing een pakket met upgrades mee. En de nieuwe RB16 lijkt voorlopig een flinke stap voorwaarts te zijn. Max Verstappen kwam zaterdag dicht bij zijn eerste poleposition van dit seizoen, wat overigens zijn derde overall zou zijn.

Red Bull heeft er een gewoonte van gemaakt om ieder jaar gedurende het seizoen sterk te verbeteren, ook al komt dat dit jaar iets later dan wenselijk. Toch lijkt Red Bull het gat met Mercedes wederom te hebben verkleind en dat is gewoon goed nieuws. Verstappen eindigde zaterdag op P3 en hoefde slechts 0,037 seconde prijs te geven op de rondetijd van zesvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. De Brit zie direct na de kwalificatie dat hij nog wel even de data wilde inzien, omdat hij het idee had dat het beter kon. Maar feit was gewoon dat Bottas sneller was en Verstappen hem op de hielen zat.

"De auto is beter geworden tijdens dit seizoen", zei Verstappen zaterdag. "Het ging er allemaal om stabiliteit in de auto te brengen, de achterkant met de voorkant te 'verbinden' en dat blijkt tot nu toe goed te werken. - Eindelijk had ik een keer onderstuur!", grapt Verstappen, die doelt op de nerveuze achterkant van de RB16, waaraan nu een einde lijkt te zijn gekomen. "We weten dat we dit jaar niet goed van start zijn gegaan en we hebben geprobeerd om dingen te verbeteren, ook met het oog op volgend jaar, en niet weer dezelfde fouten te maken", aldus Verstappen tegenover BBC.

Max Verstappen start vandaag vanaf de tweede startrij en heeft Charles Leclerc [die op het vuile deel van de baan staat] naast zich staan. De race op de Nürburgring begint vandaag om 14:10 uur en dus NIET om 15:10 uur.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Lewis Hamilton heeft voor 2021 nog geen nieuw contract. Wat gaat hij doen?
Volgende F1 Grand Prix
Portugal
vrijdag 23 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 24 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 25 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Portugal
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.