VT1uitslag
VT2uitslag
VT3AFGELAST
QUALIuitslag
RACEuitslag

Verstappen geeft Vettel toch gelijk: "Ik had het zelfde gedaan"

Verstappen geeft Vettel toch gelijk: "Ik had het zelfde gedaan"
©Pirelli

Max Verstappen was na het missen van zijn tweede snelle run woest op onder andere Sebastian Vettel. De Nederlander liet na afloop van de kwalificatie zijn keiharde mening tegen de gewillige oren van Ziggo Sport's Jack Plooij horen. Verstappen zou de volgende keer het trio ook vern**ken. Zo liet hij weten.

Jack Plooij bedankt de Nederlander voor 'deze woorden', waarop Verstappen zijn tirade vervolgt. Maar intussen is Max Verstappen teruggekomen op zijn mening over het incident. Hij toont begrip voor de inhaalactie van Sebastian Vettel. "Als je ingenieur over de boardradio tegen je roept dat je haast moet maken, dan doe je dat. Dat had ik zelf ook zo gedaan", aldus Verstappen. "Het had net zo makkelijk andersom kunnen zijn."

Toch was Verstappen niet al te collegiaal ten opzichte van zijn teamgenoot Pierre Gasly. Nadat de Nederlander werd ingehaald door de Renault en Vettel, blokkeerde hij Gasly. Op de vraag of het opzettelijk was antwoordde Verstappen: "Leek dat zo dan?" Maar het maakte toch al niet meer uit, "We waren toch al te laat", aldus Verstappen.

Max Verstappen verwacht overigens dat er morgen in de race veel mogelijk is. "Degenen voor me starten ook op de mediums, dus we moeten afwachten hoe het zal gaan. Of we voor de overwinning kunnen gaan weet ik niet, maar we gaan sowieso proberen om het podium te halen. Het wordt een interessante zondag", aldus Verstappen.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.