Verstappen geeft Vettel toch gelijk: "Ik had het zelfde gedaan"

Max Verstappen was na het missen van zijn tweede snelle run woest op onder andere Sebastian Vettel. De Nederlander liet na afloop van de kwalificatie zijn keiharde mening tegen de gewillige oren van Ziggo Sport's Jack Plooij horen. Verstappen zou de volgende keer het trio ook vern**ken. Zo liet hij weten.

Verstappen geeft Vettel toch gelijk: "Ik had het zelfde gedaan"
©Pirelli

Jack Plooij bedankt de Nederlander voor 'deze woorden', waarop Verstappen zijn tirade vervolgt. Maar intussen is Max Verstappen teruggekomen op zijn mening over het incident. Hij toont begrip voor de inhaalactie van Sebastian Vettel. "Als je ingenieur over de boardradio tegen je roept dat je haast moet maken, dan doe je dat. Dat had ik zelf ook zo gedaan", aldus Verstappen. "Het had net zo makkelijk andersom kunnen zijn."

Toch was Verstappen niet al te collegiaal ten opzichte van zijn teamgenoot Pierre Gasly. Nadat de Nederlander werd ingehaald door de Renault en Vettel, blokkeerde hij Gasly. Op de vraag of het opzettelijk was antwoordde Verstappen: "Leek dat zo dan?" Maar het maakte toch al niet meer uit, "We waren toch al te laat", aldus Verstappen.

Max Verstappen verwacht overigens dat er morgen in de race veel mogelijk is. "Degenen voor me starten ook op de mediums, dus we moeten afwachten hoe het zal gaan. Of we voor de overwinning kunnen gaan weet ik niet, maar we gaan sowieso proberen om het podium te halen. Het wordt een interessante zondag", aldus Verstappen.Formule 1 podcast GP Hongarije - Max start vanaf pole, een mooi gevecht met Lewis

Iedereen moet op het puntje van zijn stoel hebben gezeten tijdens de GP van Hongarije. Wat een race!
Klik, beluister en GENIET