Verstappen gaat voor de zege in Mexico: 'Goede start is cruciaal'

Verstappen gaat voor de zege in Mexico: 'Goede start is cruciaal'
©Pirelli F1 Media
28 okt 2018 - 09:41
Ries Boogert
DELEN

Max Verstappen greep zaterdag naast de poleposition, en het was nota bene teamgenoot Daniel Ricciardo die de Nederlander van een allereerste pole beroofde. "Enorm balen", was de eerste reactie van de Limburger.

Maar de tweede startplek biedt Max Verstappen een uitstekend uitgangspunt om de zege naar zich toe te trekken. In 2017 startte Verstappen ook vanaf de tweede plaats en wist hij in de eerste bocht polesitter Sebastian Vettel te verschalken, om vervolgens de race met grote overmacht te winnen.

Zondagavond is het toch een beetje anders, want Red Bull-teamgenoot Daniel Ricciardo, die vanaf poleposition start, heeft ook een soortgelijk doel voor ogen: Een laatste overwinning voor Red Bull Racing binnenslepen.

Het belooft een zeer spannende start van de Grand Prix van Mexico te worden en Max Verstappen realiseert dat een goede start cruciaal is. Vooruitblikkend op de race zei de Nederlander: "We moeten een goede start maken, vooral de Ferrari gaat hier hard op het rechte stuk."

Sebastian Vettel, die vanaf een vierde positie aan de race begint, hoopt stiekem op een Red Bull-clash, zoals we die in Baku zagen. Vettel heeft een wonder nodig om Lewis Hamilton nog van diens vijfde wereldtitel af te houden. Hamilton heeft genoeg aan een zevende plaats om de wereldtitel te pakken.

Lewis Hamilton heeft op zijn beurt aangegeven dat hij nog niet besloten heeft hoeveel risico hij gaat nemen bij de start van de race. De Brit heeft immers, zoals eerder aangegeven, genoeg aan een zevende plek in de race.

Hamilton hoeft trouwens niet te rekenen op 'hulp' van zijn Finse teamgenoot. Valtteri Bottas kwam zaterdag niet verder dan een vijfde startpositie en daarmee staat Bottas precies achter zijn Mercedes-teamgenoot op de startgrid.

Pirelli: 'Tweestopper is het snelste'

Maar niet alleen de start van de race in Mexico-Stad belooft spannend te worden. Door de snel slijtende banden van Pirelli is berekend dat een tweestopper de snelste strategie is en dat kan ook tot spannende momenten in de race zorgen. Er kan tijdens een pitstop van alles mis of goed gaan.

De race voor de Grand Prix van Mexico begint zondagavond om 20:10 uur Nederlandse tijd.

DELEN
Meer nieuws
GP van Azerbeidzjan over
dgn uur min sec
F1 GP Azerbeidzjan
vrijdag 26 april 2019
1e Vrije Training11:00 - 12:30
2e Vrije Training15:00 - 16:30
zaterdag 27 april 2019
3e Vrije Training12:00 - 13:00
Kwalificatie 15:00 - 16:00
zondag 28 april 2019
Race 14:10 - 16:10
Bakoe / F1-weer
Baku City Circuit / 6,001 km
Race: 51 ronden / 306,051 km
F1 kalender 2019 downloaden
MEEST GELEZEN
23 apr. 16:23 - F1
Max Verstappen blikt vooruit op Baku: "Je kunt er goed inhalen"
24 apr. 06:13 - F1
Alain Prost over techniek in de Formule 1: "We zijn doorgeslagen"