VT127 nov - 12:00
VT227 nov - 16:00
VT328 nov - 12:00
QUALI28 nov - 15:00
RACE29 nov - 15:10

Verstappen en Vettel en hun relaas over het Japanse incident

Verstappen en Vettel en hun relaas over het Japanse incident
©Getty Images / Red Bull Contentpool

Het had niet veel gescheeld of de Japanse Grand Prix van Max Verstappen was geëindigd in tranen. Aan het eind van de eerste ronde verremde de Nederlander zich en kwam hij vlak voor Kimi Räikkönen weer de baan op. De twee raakten elkaar, maar konden beiden zonder al te veel schade hun race vervolgen.

Max Verstappen werd bestraft door de wedstrijdleiding voor het 'onveilig terugkeren op de baan' en kreeg vijf seconden tijdstraf. Deze werd tijdens de enige pitstop ingelost en de Nederlander kon als nog de race als derde afsluiten.

In ronde acht rijdt Sebastian Vettel als vierde achter Max Verstappen. De Ferrari van de viervoudig wereldkampioen lijkt sneller te zijn, maar Max Verstappen is net van plan om zijn positie op te geven.

In Spoon probeert Vettel Verstappen aan de binnenkant voorbij te steken, maar hij glijd een beetje door en raakt de Nederlander. Vettel gaat in de rondte en Verstappen moet wijd, maar kan zijn derde positie behouden. Vettel moet opnieuw beginnen vanaf positie negentien.

Maar voordat het zover was kwam Verstappen ook nog in aanraking met Sebastian Vettel. Maar ook dat liep met een sisser af. Beide coureurs hebben natuurlijk hun eigen mening over het voorval, wat overigens door de wedstrijdleiding niet werd bestraft.

Max Verstappen liet achteraf weten: "Voor mijn stop was er het incident met Vettel. Ik vond het een beetje zoals China dit jaar bij mij, maar je ziet ook dat de meest ervaren coureurs fouten maken. In die bocht kun je niet inhalen. Ik gaf hem zelfs ruimte, maar hij onderstuurde in mijn auto en de zijkant van de vloer ging kapot. Dat was jammer, maar ik ben desondanks erg blij om op het podium te staan."

Sebastian Vettel vertelde zijn versie van het incident: "Ik was overduidelijk aan het pushen, ik wist dat hij [Verstappen] een tijdstraf had. Maar ik wist ook dat we snel waren. Ik kon zien dat hij zijn batterij aan het opladen was, terwijl ik nog wat overhad. Ik zag een gat en ging er voor aan de binnenkant. Hij probeerde te verdedigen en ik kon nergens heen, dus raakten we elkaar. Hoe dan ook, dat hoort ook bij het racen."




0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Albon erin of eruit: Wie zit er in 2021 naast Verstappen in een RB16b of RB17?
Volgende F1 Grand Prix
Bahrein
vrijdag 27 november 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 28 november 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 29 november 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Bahrein
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste F1-nieuws en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Dat Max Verstappen in 2020 geen wereldkampioen wordt is inmiddels wel duidelijk. Maar de Nederlander is de enige die het de Mercedes-coureurs moeilijk kan maken. Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.