HongarijeGP Hongarije
VT 130 jul 11:30
VT 230 jul 15:00
VT 331 jul 12:00
QUALI31 jul 15:00
RACE 1 aug 15:00

Verstappen en Leclerc zien 'steward' Juan Pablo Montoya wel zitten

Max Verstappen en Charles Leclerc zouden er beiden geen probleem mee hebben als voormalig Formule 1 coureur Juan Pablo Montoya wordt aangesteld als steward bij de FIA-wedstrijdleiding. "Hij een harde racer was, dus ik zou het absoluut toejuichen", glimlacht Verstappen.

Verstappen en Leclerc zien 'steward' Juan Pablo Montoya wel zitten
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Verstappen en Leclerc bestreden elkaar in de eind fase van de Grand Prix van Oostenrijk in een kort maar stevige gevecht om de overwinning. Uren na het vallen van de vlag besloot de wedstrijdleiding uiteindelijk dat Max Verstappen zijn zege mocht behouden. 'No further action', was onderdeel de uitspraak.

Het grootste probleem bij de wedstrijdleiding, zo laten de betrokken coureurs weten, is het gebrek aan echte race ervaring. Er wordt veelal gehandeld naar wat er op de monitoren is te zien, maar dat laat niet altijd zien wat de coureur op dat moment ervaart. Zo was de beslissing van de stewards in Canada om Vettel een tijdstraf van vijf seconden te geven een beslissing die volgens velen een onnodige straf was. De Duitser verloor de overwinning en werd tweede, maar de grootste verliezer was het kijken publiek.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Charles LeclercFIAJuan Pablo MontoyaMax Verstappen
Net binnen
Lees meer racenieuws
Formule 1
Up Next
Hongarije
vrijdag 30 juli
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 31 juli
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 01 augustus
Race
15:00 - 17:00
Meer Hongarije GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.