Verstappen en Leclerc waren volgens Berger ook wereldkampioen geworden

Lewis Hamilton won in 2020 voor de zevende keer de Formule 1-wereldtitel. Maar volgens Gerhard Berger waren Max Verstappen en Charles Leclerc ook wereldkampioen geworden als ze in de Mercedes W11 hadden gereden.

Verstappen en Leclerc waren volgens Berger ook wereldkampioen geworden
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Ondanks dat Berger van mening is dat Lewis Hamilton de meest complete coureur is, denkt hij wel dat er twee andere coureurs zijn die de wereldtitel ook hadden gewonnen in de Mercedes W11. "Max Verstappen en Charles Leclerc zijn twee uitstekende coureurs, maar Hamilton blijft de meest competitieve en complete coureur", liet Berger weten tegenover Autosprint.

Tijdens de races lijkt het er vaak op dat alles de kant van Hamilton op valt. Maar zo ziet de Oostenrijker dat niet. "Hij kan de situatie op de baan altijd perfect inschatten en haalt het meeste uit iedere ronde in de race. Hij weet hoe hij met zijn banden om moet gaan, zoals het snel terugbrengen op de juiste temperatuur na een safety car."

"Het herinnert mij eraan dat als ik zelf vlak achter Senna of Schumacher reed tijdens een race en na een pitstop vijf seconden moest inleveren. Zij en Hamilton zijn gewoon erg bijzonder in dat opzicht", aldus de voormalig Formule 1-coureur. "Senna, Schumacher en Hamilton behoren tot de beste coureurs die ooit in de Formule 1 hebben gereden", voegt hij toe.

De 61-jarige DTM-baas, die zelf ooit voor Ferrari en McLaren reed, noemt Verstappen en Leclerc "de nieuwe generatie" die beiden uit hetzelfde soort hout zijn gesneden. "Beiden hadden wereldkampioen geworden, als Lewis Hamilton er niet was geweest en zij in de Mercedes van 2020 hadden gereden", benadrukt Berger.

Verstappen en Leclerc zijn beiden talentvolle coureurs, maar verschillen in karakter en rijstijl enorm. Gerhard Berger vergelijkt de twee met wereldkampioenen Ayrton Senna en Alain Prost. "Ik bekijk hun rivaliteit als die tussen Senna en Prost. Leclerc is de kalmere, rijdend met minder emotie. Verstappen is agressiever, net zoals Senna altijd was."

Op de vraag wie van de wereldtitel zou pakken, als het zou gaan tussen Verstappen en Leclerc antwoordt Berger: "Ik zou niet weten wie er als winnaar uit de bus zou komen als het tussen hun beiden gaat."

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Charles LeclercF1 nieuws 2021Formule 1 2021Lewis HamiltonMax Verstappen
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.