"Verstappen en Leclerc kunnen Mercedes-feestje verstoren"

Mercedes AMG F1 viert tijdens het GP-weekend in Duitsland de tweehonderdste deelname aan een Formule 1-race. Daarnaast staat de Duitse autofabrikant ook stil bij het 125-jarig bestaan van de gemotoriseerde sport. Maar volgens autocoureur Ho-Pin Tung kan dat feestje wel eens verstoord worden door Charles Leclerc en Max Verstappen.

"Verstappen en Leclerc kunnen Mercedes-feestje verstoren"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Grand Prix Radio-analist Ho-Pin Tung verwacht vooral veel van Ferrari-coureur Charles Leclerc. "Hij heeft nu echt de overhand gekregen op Sebastian Vettel", aldus de Nederlandse Chinees tegenover Grand Prix Radio. Dit ondanks dat Sebastian Vettel zijn falende optreden tijdens de editie in 2018 wil recht zetten.

Verder ziet Tung Max Verstappen ook hoge ogen gooien op Hockenheimring. "Hij was in het verleden al zeer succesvol op Hockenheim, natuurlijk in de Formule 3 en dat kan net weer voor dat kleine beetje extra zorgen."

Voor de meeste Formule 1-coureurs heeft Hockenheimring geen verrassingen, want de alle coureurs hebben er al eens gereden. Alleen voor Antonio Giovinazzi, Alexander Albon, George Russell en Lando Norris wordt het een Formule 1-debuut in Hockenheim.

Wat volgens Tung belangrijk is zijn een stevige auto en een flinke portie lef. "Je moet een auto hebben die goed kan omgaan met de kerbstones. Er zijn veel bochten waar je agressief op de kerb moet rijden en dan vooral bij het uitkomen van de bochten."

Max Verstappen heeft er in ieder geval heel erg veel zin in om aan het Duitse GP-weekend op Hockenheimring te beginnen. "Ik geniet van de Duitse Grand Prix en er zijn in Hockenheim altijd veel Nederlandse fans om ons aan te moedigen, want het is niet zo ver reizen. Het stadium gedeelte is erg gaaf. Je gaat een snelle bocht in en dan een gekantelde bocht met maar een kleine uitloopstrook", aldus Verstappen.

"Je kunt best veel tijd winnen in de laatste paar bochten, als je in het juiste ritme zit richting het rechte stuk. Volgens mij wordt het weer een warm weekend, wat altijd meer uitdaging met zich meebrengt en leuker is. We zijn op de goede weg met de auto en verbeteren ons elk weekend, dus ik kan niet wachten om weer te beginnen."

De eerste vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Duitsland begint vrijdagochtend om 11:00 uur en het wordt heel erg warm.Formule 1 podcast

GP Brazilië 2019 - Voorbeschouwing: Pakt Max Verstappen een Braziliaanse zege?
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Brazilië
vrijdag 15 november 2019
Uitslag VT1Eerste vrije training
Uitslag VT2Tweede vrije training
zaterdag 16 november 2019
16:00 - 17:00Derde vrije training
19:00 - 20:00Kwalificatie
zondag 17 november 2019
18:10 - 20:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.