Verstappen en Leclerc knielen niet voor de race in Oostenrijk

Verstappen en Leclerc knielen niet voor de race in Oostenrijk
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen zal niet knielen in de moment voorafgaand aan het Oostenrijkse volkslied. De Nederlander heeft dat laten weten op zijn Instagram-account.

Verstappen is overigens niet de enige die aangeeft niet te knielen, want ook Ferrari-coureur Charles Leclerc heeft aangegeven niet te knielen. Lewis Hamilton heeft alle 20 Formule 1-coureurs gevraagd om te knielen voordat het Oostenrijkse volkslied klinkt.

Max Verstappen schreef op Instagram: "Ik ben zeer toegewijd aan gelijkheid en de strijd tegen racisme. Maar ik ben ook van mening dat iedereen het recht heeft om zichzelf te uiten op een moment en op een manier die hen het beste past."

"Ik zal niet knielen, omdat ik naar Oostenrijk ben gekomen om te racen, maar ik respecteer en sta achter iedere coureur zichzelf uit. #EndRacism #WeRaceAsOne #AustrianGP", aldus Verstappen. Het is overigens niet bekend of er nog meer coureurs niet mee-knielen met de zesvoudig wereldkampioen.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.