VT125 sep - 10:00
VT225 sep - 14:00
VT326 sep - 11:00
QUALI26 sep - 14:00
RACE27 sep - 13:10

Verstappen en Hamilton wijzen elkaar aan als schuldige

Verstappen en Hamilton wijzen elkaar aan als schuldige
Foto: Max Verstappen #33 (Aston Martin Red Bull Racing) en Lewis Hamilton #44 (Mercedes) - Bron: Red Bull Racing

Terwijl Red Bull-teambaas Christian Horner en de wedstrijdleiding in Bahrein de confrontatie tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton afdeden als een race incident, wijzen de beide kemphanen elkaar aan als de verantwoordelijke voor de aanvaring in de tweede ronde. Max Verstappen moest na de pitstop voor vers rubber uiteindelijk opgeven en Lewis Hamilton wist als derde het podium te bereiken.

Max Verstappen startte zijn race als vijftiende en Lewis Hamilton begon zijn Grand Prix in Bahrein als negende. Een ongebruikelijke positie voor beiden, dus het was voor beide coureurs zaak om zo snel mogelijk posities te winnen en richting het podium te rijden.

Al aan het eind van de eerste ronde zat Max Verstappen al in de versnellingsbak van de viervoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. Vanuit de slipstream op het rechte stuk zag Verstappen zijn kans schoon en besloot er in bocht 1 voor te gaan. Beide coureurs gaven geen millimeter prijs en ze raakten elkaar. Ondanks de korte aanvaring leek Verstappen als winnaar uit het duel te komen, maar al snel bleek de linker achterband van de Nederlander lek te zijn. Hamilton kon probleemloos zijn weg vervolgen en de Nederlander vrijwel direct weer in te halen.

Max Verstappen moest op drie wielen naar de pitstraat terug strompelen voor vers Pirelli-rubber. Tijdens zijn terugtocht naar de pits beschadigde er meer dan alleen de linker achterband. Zo bleek de diffuser ook beschadigd te zijn, en ook was de versnellingsbak van de Nederlander beschadigd geraakt. Het team riep over de boardradio dat Verstappen zijn RB14 snel aan de kant moest zetten, omdat de hydraulische druk snel afnam. Om meer schade te voorkomen moest Max Verstappen zijn strijd in Bahrein staken.

Vrij snel kon Max Verstappen door Ziggo Sport-reporter Jack Plooij gevraagd worden wat er nou precies gebeurd was. En de Nederlander was meteen duidelijk en vertelde zijn verhaal.

"Ik kwam goed de laatste bocht uit en kwam in de slipstream bij Lewis terecht, dus ik ging er voor. Lewis wilde buitenom gaan en je geeft dan wat extra gas om ervoor te komen. Natuurlijk probeer je elkaar wat af te knijpen, maar er was plaats genoeg aan de linkerkant. Die wilde hij niet afgeven, waardoor hij tegen mijn achterwiel reed."

Mogelijkheden voor een goed resultaat waren er volgens Verstappen echter wel: "Het is gewoon jammer. We hadden hier heel veel punten kunnen scoren, want ik denk dat de auto heel goed was."

Lewis Hamilton was minder mild met zijn mening over de actie van de Nederlandse Red Bull-coureur. De Brit bestempelde Verstappen als een 'eikel' (Zie video in de tweet van Ziggo Sport onder dit bericht). Of de uitspraak, die door de hele wereld te horen was, nou echt zo serieus moet worden genomen valt te betwijfelen. De Brit had het de hele race erg lastig om de kop van het veld te bereiken en zat nog vol adrenaline en wellicht ook frustratie.

Aanstaand weekend zijn er voor iedereen weer nieuwe mogelijkheden, want dan wordt de Grand Prix van China verreden op Shanghai International Circuit.

Door: Redactie0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Gaat Max Verstappen in 2020 nog een Grand Prix winnen?
Volgende F1 Grand Prix
Rusland
vrijdag 25 september 2020
10:00 - 11:30Eerste vrije training
14:00 - 15:30Tweede vrije training
zaterdag 26 september 2020
11:00 - 12:00Derde vrije training
14:00 - 15:00Kwalificatie
zondag 27 september 2020
13:10 - 15:10Race
Meer GP Rusland
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.