Verstappen en Bottas gaan er in Oostenrijkse VT2 snoeihard af

Verstappen en Bottas gaan er  in Oostenrijkse VT2 snoeihard af
© ZiggoSport

De tweede vrije training voor de Grand Prix van Oostenrijk verliep niet zo tam als de eerste training op vrijdag. Eerst zorgde Max Verstappen voor een code rood toen hij bij het uitkomen van de laatste bocht voor start-finish de controle over de RB15 compleet kwijt raakte.

Een groot deel van de achterzijde van de Red Bull RB15 is verwoest en de monteurs hebben daar een flinke bult werk van. Max Verstappen was gelukkig okay en kon zelfstandig terug komen naar de pitstraat, eerst per scooter en later te voet in looppas door de ingang van de pitstraat.

Even later werd de baan weer vrijgegeven en vrij snel was het Valtteri Bottas die zijn de voorzijde van zijn Mercedes compleet verwoeste. Ook deze schuiver eindigde met een flinke klap tegen de bandenstapel, die hem vervolgens ook weer omkeerde met de neus naar de baan. Ook nu werd er een code rood afgekondigd.

Wederom na enkele minuten kon de sessie worden hervat en konden de rest van de coureurs aan hun racesimulaties beginnen.

Even later was het Sebastian Vettel die het wederom spannend maakte door op bijna het zelfde punt als Max Verstappen de controle over zijn Ferrari verloor. Gelukkig voor de Duitser bleef hij uit de muur en kon hij zelfstandig zijn weg vervolgen.

Naar verluidt speelt de harde wind in Spielberg in alle drie de gevallen een grote rol.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Wilt u hier adverteren? Laat u informeren over de mogelijkheden. U krijgt vandaag nog antwoord.
Vraag informatie aan
Volgende F1 Grand Prix
Oostenrijk
vrijdag 03 juli 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 04 juli 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 05 juli 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Oostenrijk
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.