Verstappen en Bottas gaan er in Oostenrijkse VT2 snoeihard af

De tweede vrije training voor de Grand Prix van Oostenrijk verliep niet zo tam als de eerste training op vrijdag. Eerst zorgde Max Verstappen voor een code rood toen hij bij het uitkomen van de laatste bocht voor start-finish de controle over de RB15 compleet kwijt raakte.

Verstappen en Bottas gaan er  in Oostenrijkse VT2 snoeihard af
© ZiggoSport

Een groot deel van de achterzijde van de Red Bull RB15 is verwoest en de monteurs hebben daar een flinke bult werk van. Max Verstappen was gelukkig okay en kon zelfstandig terug komen naar de pitstraat, eerst per scooter en later te voet in looppas door de ingang van de pitstraat.

Even later werd de baan weer vrijgegeven en vrij snel was het Valtteri Bottas die zijn de voorzijde van zijn Mercedes compleet verwoeste. Ook deze schuiver eindigde met een flinke klap tegen de bandenstapel, die hem vervolgens ook weer omkeerde met de neus naar de baan. Ook nu werd er een code rood afgekondigd.

Wederom na enkele minuten kon de sessie worden hervat en konden de rest van de coureurs aan hun racesimulaties beginnen.

Even later was het Sebastian Vettel die het wederom spannend maakte door op bijna het zelfde punt als Max Verstappen de controle over zijn Ferrari verloor. Gelukkig voor de Duitser bleef hij uit de muur en kon hij zelfstandig zijn weg vervolgen.

Naar verluidt speelt de harde wind in Spielberg in alle drie de gevallen een grote rol.Formule 1 podcast

Grand Prix Italië - Wat een race wat een race. Max moest achteraan starten en verremde zich voor de chicane. We hebben een mooi gevecht gezien tussen Leclerc en Hamilton die ronde lang met elkaar in gevecht waren.
Klik, beluister en GENIET