Verstappen: "Deze kwalificatie had niet beter kunnen verlopen"

Max Verstappen moest er meer dan een jaar op wachten, maar in de finale race in Abu Dhabi lukte het hem om zijn derde poleposition te scoren. De Red Bull-coureur deelde een gevoelige tik uit aan Mercedes, die hun rijders Bottas en Hamilton zag eindigen op P2 en P3.

Verstappen: "Deze kwalificatie had niet beter kunnen verlopen"
© Getty Images/Red Bull Contentpool | Max Verstappen scoort op Yas Marina Circuit zijn derde F1-pole | GP van Abu Dhabi 2020

Met een luidde kreet van vreugde schoot Max Verstappen zaterdagmiddag onder het zwart-wit geblokt door. "YES! YES! Come on guys! - This feels so good!", klonk het over zijn boardradio nadat hij voor het eerst dit jaar de poleposition scoorde. De laatste keer dat hem dat was gelukt was in Brazilië 2019. Die race won hij toen ook.

Teambaas Christian Horner was meer dan gelukkig met de pole van zijn coureur. "Wat een mega, megarondje", zei hij na het vallen van de kwalificatie-vlag. De Britse teambaas vloog Honda-topman Tanabe in de armen, die op zijn beurt een brede grijns op zijn gezicht had staan.

Het artikel gaat verder onder de advertentie

Tegenover David Coulthard, die de interviews voor F1 afnam, liet Verstappen het weten dat hij blij was dat het eindelijk gelukt was. "Het is lang seizoen geweest, met veel races in korte tijd. We kwamen steeds dichterbij en dan kan het vervelend worden als het niet lukt. Deze kwalificatie had niet beter kunnen verlopen", aldus Verstappen. "Dit voelt echt zo goed. Geweldig!"

Artikel gaat onder de foto verder

Photo credit: © Getty Images/Red Bull Contentpool | Max Verstappen scoort op Yas Marina Circuit zijn derde F1-pole en de pitcrew ziet het gebeuren. | GP van Abu Dhabi 2020

Saillant detail is dat Honda dit jaar de enige motorfabrikant is die nog geen gridstraf heeft opgelopen voor het uitvallen van de krachtbron of de onderdelen die daar direct onder vallen. De Honda-motor is de meest betrouwbare F1-motor van 2020 gebleken. En dat is iets wat niemand een jaar geleden voor mogelijk had gehouden.

De race voor de GP van Abu Dhabi begint zondagmiddag om 14:10 uur Nederlandse tijd.

Check hier de volledige startopstelling voor de F1 GP van Abu Dhabi 2020.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Christian HornerF1 GP Abu DhabiF1 GP Abu Dhabi 2020F1 nieuws 2020Formule 1 2020Honda Racing F1Max VerstappenRed Bull F1
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.