Verstappen blikt vooruit op F1-race Turkije: "Eerlijk gezegd, weet ik het niet"

Voor het eerst dit jaar wisten de Mercedes-coureurs geen poleposition te scoren. Die eer werd hen ontnomen door Lance Stroll. Mercedes staat niet eens op eerste twee startrijen. Hamilton (P6) staat op de derde startrij en Bottas (P9) moet het zelfs met de vijfde startrij doen.

Verstappen blikt vooruit op F1-race Turkije: "Eerlijk gezegd, weet ik het niet"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Mercedes speelde op vrijdag en zaterdag geen enkele rol als het gaat om de hoogste posities op de tijdenlijsten. Het verraderlijke asfalt lijkt de coureurs van het F1-team van Mercedes de baas. Tegenover Jack Plooij verklaarde Hamilton dat er niets te klagen viel, omdat hij er alles had gedaan om er het beste van te maken.

Maar tegenover Sky Sports F1 klinkt een ander, meer onzeker geluid. "Ik heb geen idee wat ik voor auto onder me heb", zei de zesvoudig wereldkampioen tegenover Sky Sports F1. "Als het droog is [in de race] heb ik geen idee wat ik kan verwachten en als het nat is dan weet ik hoe slecht het gevoel zal zijn."

Helmut Marko was met stomheid geslagen dat Mercedes zo ver achter ligt. "We zullen zien wat ze [Mercedes] in de race gaan doen", aldus de Red Bull-adviseur tegenover Motorsport Total. "Het was ook een verrassing dat ze in de derde training nauwelijks iets konden laten zien. We hadden gedacht dat ze er gewoon weer zouden staan, maar dat was gelukkig niet zo", aldus een glimlachende Marko.

Ik ben hier voor het eerst echt boos, aldus Verstappen tijdens de persconferentie

Max Verstappen wist het zaterdag allemaal nog niet. De Nederlander was meer dan alleen teleurgesteld. "Ik zit hier [op de persconferentie] voor het eerst terwijl ik echt boos ben", onthulde Verstappen, die met een verschil van 0,291 seconden naast de pole greep.

Wat de race betreft is Verstappen er nog niet zeker op. "Als ik eerlijk ben, weet ik het niet. Lewis en Valtteri staan een beetje naar achteren. Maar ik begin aan de binnenkant [van de eerste bocht], en dat is weer wat minder. Maar we zullen er morgen (zondag) achter komen."

Vergeet niet dat de race voor de Grand Prix van Turkije vandaag om 11:10 uur Nederlandse tijd begint.

Check hier de volledige startopstelling, inclusief gridstraffen.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 GP TurkijeF1 GP Turkije 2020F1 nieuws 2020Formule 1 2020Helmut MarkoLewis HamiltonMax VerstappenMercedes F1Red Bull F1
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.