HongarijeGP Hongarije
VT 1uitslag
VT 2uitslag
VT 3uitslag
QUALIuitslag
RACE 1 aug 15:00

Verstappen blij voor Perez: "Maar ik was liever flink uitgelopen"

Max Verstappen zag zijn droomzege na de klapband op het rechte stuk van Baku City Circuit in rook op gaan. Met zijn zege had de Nederlander een flinke slag kunnen slaan om de tussenstand in het wereldkampioenschap Formule 1, maar uiteindelijk bleef hij de WK-leider.

Verstappen blij voor Perez: "Maar ik was liever flink uitgelopen"
© Getty Images/Red Bull Contentpool | Max Verstappen na zijn uitvalbeurt in Azerbeidzjan kon al wel weer een beetje lachen, nadat Sergio Perez de race op Baku City Circuit won. | 2021.

Max Verstappen kreeg over de boordradio van zijn engineer te horen dat hij nog vijf ronden te gaan had, op het moment dat hij op het rechte stuk reed en zijn achterband voor zichzelf begon en klapte. De Nederlander crashte hard en kwam tegen de muur tot stilstand. Verstappen kon ongeschonden uitstappen, maar de klapband kostte hem een zekere zege en een versteviging van zijn leidende positie in de WK-stand.

Vanwege de harde crash moest Verstappen zich in het medisch centrum melden voor een controle. Terwijl hij daar zat, met de wetenschap dat hij was uitgevallen en de leiding het WK kwijt ging raken, trilde zijn telefoon. "Ik zat daar en mijn telefoon begon te trillen. Er kwamen allemaal berichten dat Lewis rechtdoor was gegaan", aldus Verstappen tegenover Motorsport.com.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 GP Azerbeidzjan 2021F1 nieuws 2021Formule 1 2021Max VerstappenRed Bull F1
Net binnen
Lees meer racenieuws
Formule 1
Up Next
Hongarije
vrijdag 30 juli
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 31 juli
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 01 augustus
Race
15:00 - 17:00
Meer Hongarije GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.