VT1uitslag
VT2uitslag
VT3uitslag
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10

Verstappen bijt woensdag het spits af in de Red Bull RB16-Honda

Verstappen bijt woensdag het spits af in de Red Bull RB16-Honda
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen had al de eer om de Red Bull RB16-Honda vorige week als eerst aan de tand te voelen, maar hij mag ook als eerst het bal openen op de eerste testdag, woensdag 19 februari. De eerste testdag van de wintertests begint om 09:00 uur en duurt tot 18:00 uur Nederlandse tijd.

Het is bijna zover. Morgen luiden de F1-teams het nieuwe Formule 1-seizoen in, ook al gaat het hier nog om de wintertests. Om exact 09:00 uur springt het licht aan het eind van de pitstraat op groen en zullen de eerste coureurs hun nieuwe F1-bolide het asfalt van Circuit de Barcelona-Catalunya op sturen.

Voor Red Bull Racing is het Max Verstappen die het spits afbijt. De Nederlander zal van 09:00 tot 13:00 uur de gelegenheid krijgen om zijn strijdwapen aan een test te onderwerpen. Om 13:00 uur volgt er een pauze van een uur, waarna het testen om 14:00 uur verdergaat tot de klok van 18:00 uur. Donderdag 20 februari is dan eindelijk de beurt aan Alexander Albon. Dan krijgt ook de Britse Thai de gelegenheid om kennis te maken met zijn nieuwe strijdwapen voor 2020.

Omdat de wintertests dit jaar zijn ingekort - van tweemaal vier dagen naar tweemaal drie dagen - wordt tijd op de laatste testdag van de eerste wintertestweek gedeeld door Verstappen en zijn teamgenoot. Verstappen neemt vrijdag 21 februari de ochtend voor zijn rekening en na de lunchpauze neemt Albon het stuurtje over.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.